Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Temmuz 2024 - 20:31

Sevgili basketbolseverler, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ni Fenerbahçe Beko'nun şampiyonluğuyla tamamladık. Hem şampiyon sarı lacivertlileri hem de finalist Anadolu Efes'i mücadelesinden dolayı kutlarız. 

Ligde 11. kez mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Beko'nun bu önemli başarısını yazarlarımız Burçin Badem ile Ünal Özüak kaleme alırken, sarı lacivertli oyuncuların yanı sıra koç Sarunas Jasikevicius ile genel menajer Derya Yannıer'in sıcağı sıcağına şampiyonluk açıklamalarına da yer verdik. 

Sezona iz bırakan ilk 5'i Nick Calathes - Shane Larkin - Matt Mitchell - Nigel Hayes-Davis - Austin Wiley ile bonus Errick McColum'un performanslarına da DAMGA dosyamızda değindik.

★★★

Kapak konumuz ise 16 yıl aradan sonra NBA'de mutlu sona ulaşan Boston Celtics oldu. 18. şampiyonluk ile rekor kıran Yoncalar'ın bu tarihi başarısını YEŞİL DEV başlığıyla verdik.

Panathinaikos ile Yunanistan'ı önce EuroLeague ardından da lig şampiyonluğu ile sallayan Ergin Ataman, Türk Milli Takımı'nın kampı öncesinde konuşurken, hedefin Türkiye ile EuroBasket 2025 şampiyonluğu olduğunu söyledi. Bu arada Panathinaikos'un ligdeki mutlu sonunu Yunanistan'da takip eden Burçin Badem de izlenimlerini kaleme aldı.

★★★

Türk basketbolunun önemli isimlerinden milli oyuncu Kartal Özmızrak ile de bir araya gelirken, A Milli Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Yasemin Horasan ile 2025 EuroBasket elemeleri başta olmak üzere kadın basketbolunun geleceği üzerine konuştuk.

A Milli Kadın Takımı ve Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu her ay olduğu gibi yine görüşlerini köşelerine taşıdı.

★★★

Kendine has yorumları ve eleştirel bakış açısıyla Bilgin Gökberk uzun bir aradan sonra tekrar okurlarımızla buluşurken, Ünal Özüak da bizi yine basketbolun nostaljisine götürdü.  

★★★

Son olarak Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Sigortam.net'i 3-1'lik skorla mağlup ederek Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükselen Mersin MSK'ya başarılar diliyoruz.

Basketbol dolu sağlıklı günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum