Hüseyin Demir

Hüseyin Demir


Eğitim rüzgârı

02 Eylül 2024 - 14:38

29 ve 30 Haziran'da 900'e yakın katılımcının bulunduğu 18. Uluslararası Antrenör Semineri ile başlayan basketbol haftası, 1/2/3 Temmuz'da TBF Eğitim Kurulu'nun 2019'dan bu yana sürdürdüğü 'Bireysel Gelişim Antrenörlüğü' sertifika programı ile sona erdi.
  
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Eğitim Kurulu'nun beraber organize ettiği 18. Uluslararası Antrenör Semineri 29 ve 30 Haziran tarihlerinde 900'e yakın katılımcı ile yeni yapılan Basketbol Gelişim Merkezi Milli Takımlar Salonu'nda yapıldı.

Üst düzey yerli, yabancı anlatıcıların katıldığı ilk gün Ergin Ataman, Erdem Can, Leeds Becket Üniversitesi'nde Spor Antrenörlüğü Bölümü Profesörü ünvanlı Sergio Lara-Bercial, ikinci günü Lousville Üniversitesi Başantrenörü Jeff Walz, Chicago Bulls ve Los Angeles eski oyuncu geliştirme direktörü Dave Severns ve Slovenya Milli Takımı'nın eski koçu Radovan Trifanoviç sunumlarını yaptı. İki gün süren seminer katılımcı antrenörler için çok faydalı geçti.
 
Sunum yapan konuşmacılar basketboldaki son gelişmeleri anlatırken; Ergin Ataman'ın Panathinaikos'taki EuroLeague ve Yunanistan Ligi'ndeki başarılarının sırlarını anlattığı bölüm ilgi çekiciydi. Ayrıca Eğitim Kurulu tarafından ve Alaeddin Yakan, Seyfi Savaş ve Menderes Gümüşdal'ın katkıları ile Türk basketboluna kazandırılan bilhassa altyapı antrenörlerinin başucu kitabı mahiyetindeki 'Basketbol Altyapı Antrenörler Kitabı' da satışa sunuldu.

Eğitimler sırasında TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile salona gelen Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs le sohbet edip katılımcılara bir konuşma yaptı.
 
Uluslararası seminerden sonra 1/2/3 Temmuz tarihlerinde TBF'nin ve Eğitim Kurulu'nun 2019'dan bu yana sürdürdüğü 'Bireysel Gelişim Antrenörlüğü' sertifika programı semineri başladı. Eğitim Kurulu'nun açtığı antrenörlük kurslarında başarı listesine giren antrenörlerin de ücretsiz katıldıği seminer 60 katılımcı ile üç gün sürdü.
 
Eğitim Kurulu'nun en önem verdiği konuların başında gelen 'bireysel oyuncu geliştime antrenörlüğü' Türk basketbolunun gelişmesi ve üst seviye oyuncu yetiştirme açısından büyük önem taşıyan programda sunum yapanlar ise şöyleydi...
 
İlk gün: Dave Severns ve Radovan Trifanoviç.
İkinci gün: Micah Lancaster, Hakan Yavuz.
Üçüncü gün: Prof.Dr. Emin Kafkas ve Anadolu Efes Yardımcı Antrenörü Serhan Aydanarığ.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum