Ergin Ataman

Ergin Ataman


Madalya

05 Temmuz 2024 - 16:14 - Güncelleme: 05 Temmuz 2024 - 16:21

Kariyerimde kulüpler bazında defalarca şampiyonluk kazandım ama A Milli Takım'la da buna ulaşmak istiyorum. Şunu net şekilde söyleyeyim 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bu hedefi başaracak güce sahibiz.

Milli takımın başında bulunmaktan büyük keyif alıyorum. Ay yıldız altında çalışmak çok önemli... Türk basketboluna maalesef milli takımlar düzeyinde çok büyük katkımız olamadı. Bu kez alışkanlarımızı değiştirdik. Milli takımımızı 2 haftalık bir hazırlık kampına davet ettik. Bu kampa daha çok eleme maçlarında oynayabilecek oyuncuları çağırdık. Sistemimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Böylece birbirinden önemli karşılaşmalar ile kendimizi test etmiş oluyoruz.

Çok iyi bir jenerasyona sahip olduğumuzu vurgulamak istiyorum. En önemli 5 oyuncumuzun NBA'de olması en büyük sıkıntı. Eleme maçlarında forma giyememeleri bizi ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor. NBA'de oynayanlarla da temas hâlindeyim. Alperen Şengün aradı, çok motive olmuş. 'Avrupa Şampiyonası öncesinde milli takıma katılacağım ve millileri madalyaya taşıyacağız' dedi.
Ben şu ana kadar kariyerimde kulüpler bazında defalarca şampiyonluk kazandım. Ama A Milli Takım'la da buna ulaşmak istiyorum. Türkiye'yi Avrupa şampiyonluğuna ve madalyaya ulaştırmak istiyorum. Neden olmasın? Kulüplerde başardığımızı Türk Milli Takımı'nda neden başarmayalım? Yeter ki tüm arkadaşlarımız aynı heyecan içinde olsunlar, organize olalım. Bunu da başaracağız inşallah.

Cedi Osman da çok istekli. Diğer oyuncular da aynı durumda. NBA'deki basketbolcuların da katılmasıyla Türk Milli Takımı'nın alışkın olduğum şampiyonluklar için mücadele edeceğini düşünüyorum. Hedefimiz 2025 Avrupa Şampiyonası'nda madalya ve şampiyonluk. Bunun da ateşini şimdiden yakmış durumdayız.

EuroBasket'e katılmak adına önümüzde 4 maç var. En iyi şekilde hazırlanıp sezon içinde yaptığımız hatalardan ders çıkaracağız. Avrupa Şampiyonası'na madalya hedefiyle gitmek istiyoruz. Bunun da bilincindeyiz çünkü bu kadronun üzerine eklenecek oyuncularımız da var.

Benim bugüne kadar hiçbir zaman ‘Avrupa’nın en iyisiyim’ diye bir iddiam olmadı. Tabii ki çok değerli antrenörler var ama şunu söyleyebilirim, sonuçlara bakıldığında son beş yılda EuroLeague'de en çok final oynayıp şampiyon olan antrenör de benim. Tabii ki çok değerli antrenörler var, aynı durum ülkemizde de geçerli. Çok değerli hocalarımız, abilerimiz ve büyüklerimiz var. Benim burada en iyisi olmak gibi bir çabam yok, benim en büyük çabam çalıştığım kulüpleri en iyi noktalara getirebilmek.

BSL'deki yabancı kuralına gelirsek, kurallar değişebilir, geçmişte 3+2 vardı. Sonra altı, sonrasında da beş yabancı kuralı oldu. Benim için milli takım hocası olarak önemli olan şey, bir Türk oyuncunun devamlı olarak süre alacak olması. Bunun milli takımdaki oyuncu havuzumuzu genişleteceği kanısındayım.

A Milli Takımızda şu anda Tarık Biberovic devşirme statüsünde oynuyor, ondan çok da memnunum. İtalya ve İzlanda maçlarında sahanın en önemli oyuncusuydu. Onu kaybetmek istemiyoruz. Tarık'ın mutlaka Türk Milli Takım kadrosunda olmasını hedefliyoruz. Ama en önemli isteğimiz Tarık'ın devşirme statüsünde değil de, Türk statüstünde oynatmak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum