Burçin Badem

Burçin Badem


Övgüyü hak edenler

05 Temmuz 2024 - 16:17

Bu sezon bittiğinde başarılarıyla bana göre söz edilmesi gereken Türk oyuncuları aşağıya sıraladım.
 
TARIK BİBEROVİÇ
FENERBAHÇE BEKO


Bireysel olarak çok başarılı bir sezon geçirdi. Hem savunma hem de hücumda büyük işler yaptı. Herkesin eline ağır ve sıcak gelecek topları başarıyla kullandı. Alkışı sonuna kadar hak etti.
 
KEREM KUTHAN KONAN
BEŞİKTAŞ EMLAKJET


Yetenekli, atlet ve akıllı bir genç olarak dikkat çekti. Tüm bu özelliklerine cesareti de ekleyen Kerem sezonun en dikkat çekici performanslarını gösterdi. Sadece play-off’ta neden yok oldu bilemedim. Performansını artık sezonun geneline yayıp daha istikrarlı olmalı.
 
KENAN SİPAHİ
PINAR KARŞIYAKA

Tecrübeli guard, Errick Mc Collum (703 VP, Ort. 21.30) gibi bir değerinden yanında büyük katkı verdi. Play-off’taki sakatlıklar onun görev tanımında ekler getirirken o bunların altından kalkmaya çalıştı ama finale çıkmak için yeterli olmadı.
 
GÖKTUĞ BAŞ
SAMSUNSPOR

 
Lige erken havlu atan kulübün direnen oyuncuların başında gelen Göktuğ, her işi yapmaya çalıştı. Onlarca maçı küçük farklarla kaybeden Samsun, maddi olarak daha fazla batmamak için yabancıları da erken gönderince rolü daha da arttı. Umarım bu ona yarar ve gelecek sezon A Milli Takımı zorlayan yeni bir oyuncu kazanmış oluruz.
 
MAHİR AĞVA
ALİAĞA PETKİM


Uzun rotasyonunda her takım için ayrı bir değeri olan Mahir, bu sezon oyunda süre bulabileceği Aliağa’da oynayarak neler yapabileceğini gösterdi. Hâlâ geliştirmesi gereken çok şeyi var. Umarım bu yaz onların üzerinde çalışır ve sahada kalmaya devam eder.
 
YİĞİTCAN SAYBİR
TÜRK TELEKOM


Duygusal olarak benim yakından takip ettiğim Yiğitcan için beklentilerim aslında daha fazla. Bu sene bana göre toksik bir takımda oynadı. Özellikle Selçuk Ernak gelene kadar Türk Telekom'da sahadaki mücadelesi bireysel seviyede kalan Yiğitcan’ın takımı taşıyacak kapasiteye ulaşmasından keyif aldım. Bunu sürdürecek şekilde DNA’sındaki fiziksel kapasitesini basketbol zekası ve bilgisiyle bir araya getirmeyi başarması lazım.
 
SARPER DAVID MUTAF
BURSASPOR INFO YATIRIM


Bursaspor bana göre gelecek sezon için önemli bir oyuncuyu listesinde yukarılara yazmayı başardı. David, dış şutunu istikrarlı bir silah haline getirmeyi başarırsa bir üst seviyeye çıkabilir. Bu yaz onun için çok önemli. Herkesi savunabilecek bir fiziğe sahip, patlayıcı güç ve dayanıklılık üstüne çalışırken şut kalitesini yükseltmeli.
 
ÖZGÜR CENGİZ
TOFAŞ


Daha önce sezonun genç oyuncularından bahsederken yazdığım gibi Özgür, bir karar verecek yeteneklerini sahaya yansıtabileceği fiziğe gelecek mi gelmeyecek mi? Çünkü süt zamanı bitti. Artık sütün en fazla kahveyle alındığı yerde… Aynı Sarper için söylediğim gibi patlayıcı güç ve dayanıklılığı geliştirmeli ve bunu yaparken de şut kalitesi artmalı. Bu dengeyi korumak çok önemli…
 
CAN KORKMAZ
DARÜŞŞAFAKA LASSA


Kulüp olarak en çok sorun yaşayan takımlardan biri oldu Daçka ve onun lideri olarak kalmak kolay değildi. Can, bunu muazzam başardı. En iyi dönemlerinde takımın yabancıları gitti, koçu gitti. Hatta ona da gel diyenler oldu ama o gitmedi. Takımda kaldı ve ligde kalabilmesi için üst düzey kalitede savaştı. O yüzden yazımın son bölümünde yer almayı hak etti. Bu performansından dolayı teşekkür ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum