Yasemin Horasan | Elit

"Hedeflerimiz her zaman çıtayı yükseltip sürdürülebilir başarılar kazanıp, yerli elit sporcu, antrenör ile yönetici sayımızı arttırıp ülkemizi ve bayrağımız her alanda en üst seviyede temsil etmek olmalı."

Yasemin Horasan | Elit
11 Temmuz 2024 - 13:01 - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 11:26
HÜSEYİN DEMİR
 
2025 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanırken, bu yaz gerçekleştirdiğimiz kampı, önümüzdeki süreçte milli takımımıza hizmet edecek sporcularımızla bir araya gelerek, takıma ve sisteme adaptasyon süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla planladık.
 
Avrupa ve dünya basketbolunda ekol olmuş ülkelerle hazırlık maçları organize ederek, hem kendimizi test etmek hem de önümüzdeki yıllarda kadromuzda görmek istediğimiz sporcuların deneyim kazanmasına fırsat vermek amacıyla bu yaz bir araya geldik.
 
Kampın ve hazırlık maçlarının çok faydalı ve verimli geçtiğini düşünüyorum. Hedefimiz önümüzdeki bütün büyük turnuvalara katılım sağlayacak sonuçları almak ve ülkemizi olabilecek en üst ve en başarılı seviyelerde temsil etmek.
 
EuroBasket 2025'in pencere maçlarına avantajlı başladık, önümüzde kasım ve şubat (2025) maçları var, öncelikli hedefimiz grubumuzdan birinci olarak çıkıp Avrupa Şampiyonası'nda yer almak.
 
Gelişen ve umut veren bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyorum, umarım ki hem bizleri hem tüm ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edebiliriz.
 
Ülke basketboluna donanımlı sporcu yetişmesi hepimizin sorumluluğunda. Federasyonumuz, kulüplerimiz, antrenörler, yöneticiler, oyuncu menajerleri, aileler ve tabii ki sporcularımız, saydığım bütün bu paydaşların aynı hedeflerle, bilinçle yolda ilerleyerek, kaliteli sporcu havuzumuzu genişletmemiz ve tüm bu paydaşlarla birlikte çalışmamız gerektiği düşüncesindeyim.
 
Altyapılarda basketbol gelişim kamplarıyla birlikte, ülkemizdeki oyuncu havuzumuzu genişletmek ve milli takım ruhunu kültürünü ve deneyimini küçük yaşlarda sporcularımıza aşılamak, bu kamplarda görev alan, ülkemizin çeşitli yerlerinden milli takımlara sporcu yetiştiren antrenörlerimizin de uluslararası deneyimini arttırması ve sporcu yetiştirirken uluslararası standartları baz alması hedefindeyiz.
 
Elit sporcu yetiştirebilmek için hepimizin tüm paydaşların kendini her an geliştirmesi ve modern dünyayı ve yaklaşımları takip etmesi önemli.
 
Bu yaz A Kadın Basketbol Milli Takım koçumuz, Ekrem Memnun'un U20 Kız Milli Takımımızı da çalıştıracak olması, hem sporcularımız için hem de altyapı antrenör ekibimiz için çok kıymetli.
 
A takıma çıkma aşamasında olan sporcuların altyapıda bu deneyimle ve donanımla yukarı çıkacak olmaları, bizleri önümüzdeki yıllardaki adaptasyon sürecinin kolaylaşacak olması açısından memnun ediyor.
 
Yeni inşa edilen, Basketbol Gelişim Merkezi, milli takımlar antrenman ve maç salonları, basketbol lisesi, fizik tedavi merkezi, atletik performans analiz merkezinin çok yakın zamanda hayata geçecek olması bizleri heyecanlandıran, sporcu gelişim projelerine büyük katkı sağlayacak ve geleceğe umutla, heyecanla bakmamızı sağlayan mükemmel bir tesis olacak.
 
WNBA'de Dallas Wings forması giyen Sevgi'yi hepimiz, bütün basketbol severler gururla, heyecanla ve mutlulukla takip ediyoruz. Oraya gider gitmez takımda kendine yer bulması ve majör süreler ile sorumluluk alması kendi adına büyük başarı. Gelişimini ve tecrübesini çok daha arttıracağı düşüncesindeyim.
 
Sevgi'nin oradaki başarısı ve varlık göstermesi eminim ki diğer sporcularımıza da hedef oluşturacak bir ışık oldu. Umuyorum ki diğer potansiyelli oyuncularımız da uluslararası arenalarda önemli roller alarak hem kendilerini hem de ülke basketbolumuzu ve dolayısıyla milli takımlardaki başarımızın çıtasını yukarıya taşıyabilirler.
 
Kulüplerimizin Avrupa arenasındaki başarıları (Fenerbahçe üst üste 2. EuroLeague'ini oynarken, Çukurova Basketbol da Final Four'da yer aldı. Beşiktaş BOA ise EuroCup'ta final oynadı) hepimizi gururlandırıyor. Yıllardır sürekli yapılan bir yatırım var ve bunun karşılığı alınan kupalar ile oynanan finallerle gerçekleşiyor.
 
Ülkemiz kadın basketbolunda hem milli takımlar bazında aldığı madalyalar ve 2 kez üst üste Olimpiyatlar'a katılmış olmasının yanında kulüpler bazında kazanılan EuroLeague ve EuroCup kupaları, oynan finallerle Avrupa ve dünya basketbolunda kendini çok elit bir seviyeye getirmeyi başardı.
 
Hedeflerimiz her zaman çıtayı yükseltip sürdürülebilir başarılar kazanıp, yerli elit sporcu, antrenör, yönetici sayımızı arttırıp ülkemizi ve bayrağımız her alanda en üst seviyede temsil etmek olmalı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum