U17'ler basınla buluştu

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası’nda mücadele edecek 17 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla buluştu.

U17'ler basınla buluştu
27 Haziran 2024 - 21:57
Sinan Erdem Spor Salonu Courtside Lounge’da gerçekleştirilen medya günü, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yöneticileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Federasyon olarak uluslararası organizasyonlara en iyi şekilde ev sahipliği yaptıkları için kendileriyle gurur duyduklarını dile getiren Başkan Türkoğlu, "Milli takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah bu oyuncularımız, A Milli Takım seviyesine ulaşacak bir kariyer elde eder. Tüm katılan ülkelere başarılar diliyorum. Basketbolseverlere bu önemli organizasyonda milli takımı yalnız bırakmamaları çağrısında bulunuyorum. İnşallah turnuvada bize yakışan bir sonuç elde ederiz." ifadelerini kullandı.
17 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye'de düzenlenmesi dolayısıyla TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Fikret Doğan, "Çocuklarımızın bu arenada sahne alması bizi çok ilgilendiriyor. A Milli Basketbol Takımı'na tam donanımlı oyuncu hazırlama hedefimiz olduğu için çocukların bu şampiyonalarda tecrübesi kazanması çok önemli. Ülke olarak takımımızın arkasında olmalıyız. Bundan emin olabilirsiniz. Takımımıza güveniyoruz. Çocuklarımızın ay-yıldızlı formamızı çok iyi temsil edeceğini düşünüyoruz." diye görüş belirtti.

Dünya Kupası'nın hazırlıklarına 20 Mayıs'ta Çanakkale'de başladıklarını belirten başantrenör Hasan Özmeriç, "46 basketbol ve 13 kondisyon antrenmanı yaptık. 7 hazırlık maçı oynadık. Bu jenerasyonda çok değerli oyuncularımız var. Turnuvanın ülkemizde olması dolayısıyla hem heyecanlı hem de istekliyiz. Hazırız. Hedefimiz kesinlikle kürsü. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi sahada göstereceğiz. İnşallah bu basın toplantısını kürsüye çıktıktan sonra da tekrarlarız." şeklinde konuştu.
Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini aktaran Milli Basketbolcu Kaan Onat, "Bu turnuvanın öneminin farkındayız. Tek hedefimiz kürsü. Kürsüye çıkmak için savaşacağımızdan emin olabilirsiniz. İyi bir sonuç almaya çalışacağız" dedi.Ay-yıldızlı oyuncu Derin Can Üstün ise çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, "Hedef tabii ki kürsü. Türkiye'yi Dünya Kupası'nda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

U17 Milli Takımımız, gerçekleştirilen medya gününün ardından turnuva hazırlıklarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanla sürdürdü. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, antrenmanı yerinde takip etti. 

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası İstanbul’un ev sahipliğinde 29 Haziran – 7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. 17 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası C Grubu’nda Arjantin, İtalya ve Yeni Zelanda ile karşılaşacak.

Ay-yıldızlılarımız, ilk maçında 29 Haziran Cumartesi günü saat 20.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda Yeni Zelanda ile kozlarını paylaşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum