Süper Mario'nun Madrid'i

Tüm kulvarda zirveyi hedeflemeyi alışkanlık hâline getiren Real Madrid'le 5 yıllık sözleşme uzatan Mario Hezonja, sağlıklı olduğu taktirde İspanyol devinde kariyer sezonlarını izletebilir...

Süper Mario'nun Madrid'i
16 Eylül 2024 - 10:24
ALİ BARUTÇUOĞLU
 
Avrupanın futbolda ve basketboldaki süper gücü Real Madrid bu sene Euroleauge finalinde Ergin Ataman'lı Panathinaikos'a mağlup olarak Avrupa macerasında podyumu ikinci sırada tamamladı. Obradovic sonrası EuroLeauge seviyesinde Final 4'a dönmesi uzun zaman alan Real Madrid, (tekrar EL kupasını alması 20 sene sürdü) son 10 yılda ligi domine ederek EuroLeague'i 3 kez kazanarak Avrupa basketbolunda büyük bir başarıya imza atmıştı.
 
Bu sene kadro planlaması yapılırken Madrid; Poirier, Fabien Causeur ve Chaco'ya veda ederek bu yıldızların yerlerini eski oyuncusu Ibaka ve geçtiğimiz sezon gösterdikleri performans sonrası Rathan Mayes ve Feliz transferleri ile doldurduğunu açıkladı. Real Madrid kadro mühendiliğinde yeni oyuncular ile takımı güçlendirirken, onlardan çok daha öne çıkması beklenen bir isim var. Sezon sonu birçok söylenti içinde takımla sözleşme yenileyen, kariyeri boyunca yetenekleri ile hep özel olan ancak istikrar ve beklentilere göre kendi seviyesini göstermekte zaman zaman zorlanan bir oyuncu bu sene takımın liderliği devralmaya aday; Süper Mario Hezonja!
 
2.03 boyunda, 29 yaşındaki yıldız oyuncu, 17 yaşında kapısından girdiği Barcelona ile sadece 3 sezon içinde 1. tur 5. sıradan draft edilerek Orlando Magic yolunu tutmuştu. Özellikle 2. senesi ile Barcelona rotasyonunda yer bulan Hezonja, 5 sezon devam eden NBA kariyeri ile daha güçlenerek hem kısa forvet hem de uzun forvet oynayabilen daha komple bir oyuncu olmuştu.
 
NBA kariyeri sonrası kısa bir Panathinaikos deneyimi sonrası Unics Kazan'da gösterdiği muhteşem performansla Avrupa basketbolunu sarsan bir transferle Madrilista oldu. 2 sezon oynadığı Real'de 1 EL şampiyonluğu, 1 ACB, 1 İspanya Kupası ve 2 Süper Kupa kazanan Hezonja birçok söylentiye rağmen Real Madrid ile sözleşme yenileyerek takımda kaldı.
 
Bu sözleşme Mario Hezonja için çok önemli idi. İstikrarlı geçen kariyerinin ilk senelerinde üst üste 3 sezon Barcelona ve yine 3 yıl boyunca Orlando Magic formaları giymişti. Magic sonrası ise kısa süreli sözleşmeler alan yıldız oyuncu; 1 sene New York Knicks, 1 yıl Portland, yarım sezon Panathinaikos, 1 sene Unics Kazan yolculukları performans açısından olmasa da istikrar ve uyum açısındanda kendisini kısa zamanda kanıtlama baskısı zorlayıcı olmuştu.
 
Real Madrid'de geçen kupalarla dolu 2 sezon sonrasında artı 5 senelik bir sözleşme tarafların birbirine olan sevgi ve saygısının göstergesi gibi. 7 yıl boyunca ve artık evi olması beklenen Madrid'de daha deneyimli ve güçlü bir Mario Hezonja 2 sene içinde kazandığından çok daha fazla kupaya ve takım dinamiklerinde sahadaki lider olmaya aday.
 
Real Madrid'in muhteşem kısa forvet rotasyonu içinde Musa ve Abalde ile yer alan Hezonja'nın, yapılan transferler de göz önünde bulunduğunda takımın yeni süper starı olması çok muhtemel. NBA ile fiziksel olarak daha da güçlenen yıldız oyuncunun oyunun bazı dönemlerinde 4 numara olarak değerlendirilmesi kuvvetle muhtemel.
 
Güçlü sırtı dönük oyunları ve net şut tehditi ile uzun forvet oynadığı çokça sekansı sezon boyunca görebiliriz. 2024-2025 sezonunda Real Madrid'de Llull'un takımın ağabeyi olduğu, Campazzo ve Tavares'in dominant oyunları olsa da son topu kullanan, kendisine setlerin çizildiği ve süre olarak 25-30 dakika civarında oynaması beklenen ana oyuncu adayı ise Hezonja olabilecek. Real Madrid seviyesinde yıldız ve kazanmayı bilen oyuncularla kurulu bu takımda net bir karar verici olması beklenen Mario Hezonja, yenilediği bu sözleşme ile de göreve hazır olduğunu gösterdi.
 
Real Madrid'de geçen sezon ligde 21.9 dakika ortalama süre ile 10.4 sayı/4.4 ribaund/1.4 asistle oynayan Süper Mario Euroleuage'de ise 23.3 dk. ortalama süre 13.5 sayı/4.6 ribaund/0.9 asistlik performans sergiledi. Rudy, Rodriguez, Llull ve Campazzo'nun topu yönlendirdiği bir rotasyonda bu sayılara ulasmak dahi çok değerli. Unics Kazan'da 29 dakikalara çıkan süresinde 14 sayı ortalamalarına ulaşan Mario, yetenekli Madrid kısa rotasyonundan alacağı asistlerle bu ortalamaları rahatlıkla geçebilecek kalitede bir yıldız. Dolayısı ile tüm kulvarda zirveyi hedefleyen Madrid'de daha uzun süreler alması ile sağlıklı bir Mario Hezonja'nın kariyer sezonlarını izleyebiliriz.
 
Mario yaşının da 29'a geldiği bir sezonda artık takımın lideri olarak kendisi içinde bir hedef olacak bir seneye başlıyor. Hepimiz heyecanla Wizink Arena'da verdiği attığı spekteküler basketleri sonrası kendisine yapılacak yüksek enerjili anonsları bekliyoruz. Mario Hezonja'ya sağlıklı ve başarılı bir sezon dileği ile!

YORUMLAR

  • 0 Yorum