Rüya Takım yeniden!

"Avengers, ABD’yi yeniden Olimpiyat şampiyonu yaptıktan sonra kutlama yaparken geride kalan tüm eleştiri ve alaylara da kupanın yanında bir notla yanıt verdi: Dünya Şampiyonu.”

Rüya Takım yeniden!
02 Eylül 2024 - 13:31 - Güncelleme: 02 Eylül 2024 - 13:35
ARDA AYGAHOĞLU
 
Son iki dünya şampiyonasında bileği bükülen Birleşik Devletler, Olimpiyatlar'da yenilmez unvanını yeniden elde etmek için sahneye çıktı.
 
ABD, geçtiğimiz iki şampiyonada hüsrana uğramasının ardından “Yenilmezler” algısını kaybettiği gibi ülke kamuoyunda da eleştirilerin ve alayların hedefine oturdu. NBA’de son döneme Avrupalı yıldızların damga vurması ve kaybedilen şampiyonalar sonrası takım aleyhine en fazla akılda kalan gönderme ise ABD’nin Olimpiyat şampiyonu atleti Noah Lyles’tan gelmişti. Lyles, basın toplantısında NBA şampiyonuna dünya şampiyonu denilmesini tiye alırken, ‘Neyin dünya şampiyonu’ çıkışıyla hem tüm eleştiri ve alayların sözcüsü olmakla kalmadı, Avengers (Yenilmezler) hikâyesini yeniden körükleyen ve Lebron - Curry - Durant üçlüsünü bir araya getiren ateşi de yaktı…
 
Amerikalılar, “Dream Team” olarak adlandırılan 1992 kadrosundan beri görülen en güçlü takımı, bana göre ikinci Rüya Takımı kimilerine göre ise tarihin en iyi kadrosunu bir araya getirerek Olimpiyatlar'a geldiler. Genelde bu tür turnuvalar için dinlenmeyi ve tatili kolay bırakmayan James, Curry, Durant gibi isimler ise NBA şampiyonun dünyanın en iyi takımı olarak görülmesinin sorgulanmasını kişisel bir saygısızlık olarak ele almış olacaklar ki Olimpiyatlar'a büyük bir motivasyonla katıldılar.

ABD Milli Takım kadrosu açıklandığında tüm basketbol dünyası heyecana kapıldı. Dürüst olmak gerekirse son dönemlerdeki başarısızlığa rağmen herkes ABD’nin bu kez bir şekilde şampiyonluğa ulaşacağına inanıyordu ve en büyük favori olarak görülüyorlardı; ancak yine de küçük şüpheler oluşturan bazı detaylar vardı. Her şeyden önce tamamı elit oyunculardan oluşan takımın top paylaşımı sorun yaratabilirdi, Lebron’un ağırlığıyla bu mesele çözüldü.
 
Yarı final aşamasına kadar beklenildiği üzere rahat gelen Birleşik Devletler, karşısında en büyük rakibi olan Sırbistan’ı buldu. Erken final olarak görülen bu maç Olimpiyat tarihinin en iyi karşılaşmaları arasında yer alan ve beklentileri tamamen karşılayan bir rekabete sahne oldu. Sırbistan, Jokic ve Bogdanovic’in dominantlığıyla ilk üç çeyreği önde götürerek farkı çift hanelerde tutarak dünyayı ve rakibi şoka uğratsa da, Avengers son anlarda insanlık dışı bir yetenek seti koyarak maçı kıl payı ABD'ye kazandırdı.
 
Amerika Birleşik Devletler, karşısında Fransa’yı bulduğu finale psikolojik üstünlükle başlarken maçı da belirli bir sayı farkı aralığında rölantide götürdü. Fransa’nın umutlarının yeşerdiğinde ise Curry, finalin son anlarında ikili sıkıştırma gelmesine rağmen maçı kopartan üçlüğü çok zor bir şut tercihiyle sokarken, NBA tarihinin en çok sayı atan oyuncusu ve en iyi skoreri pas opsiyonu olarak boşta bekliyordu. Bu pozisyon ABD’nin gücünü ve turnuvayı özetleyen en iyi kare olarak kayıtlara geçti.

Avengers, ABD’yi yeniden Olimpiyat şampiyonu yaptıktan sonra kutlama yaparken geride kalan tüm eleştiri ve alaylara da kupanın yanında bir notla yanıt verdi: “Dünya Şampiyonu.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum