Malumun ilanı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, erkeklerde olduğu gibi kadınlar basketbolda da resmen malumun ilanı bir sonuçla noktalandı! Birleşik Devletler yine şaşırtmadı...  

Malumun ilanı
02 Eylül 2024 - 13:40
MERİÇ TUNCA

Siz bakmayın ev sahibi Fransa'nın hem erkeklerde hem de kadınlarda ABD ile final oynamasına... Bunun ev sahibi avantajı olması ile ilgisinin bulunması bir yana sürpriz yapması beklenen Belçika, Çin ve Sırbistan'ın yanısıra final için favorilerden biri olarak gösterilen İspanya'nın beklenen seviyenin altında kalması işte o malumun ilanı dediğimiz ABD'nin, ağır favori olduğu Olimpiyatlar'da üst üste 8'inci şampiyonluğu ile noktalandı!
 
Düşünün ABD özellikle kadınlarda kendinden o kadar emindi ki, başta Diana Taurasi olmak üzere; WNBA'ye damga vurmuş birçok genç oyuncuyu pas geçerek yaşlı bir kadro ile Paris'e gelmeyi tercih etmişti. Bu belki de yöneticilerinin Paris'i ABD Kadın Basketbol Milli Takımı'na yıllarca emek vermiş birçok oyuncuyu onore etme şampiyonası olarak görmesi anlamına da geliyordu.
 
Taurasi üst üste katıldığı 6 Olimpiyat'ta da ABD ile altın madalyaya ulaşırken haklı sevinci ve yaşadığı gurur ekranlara yansıdı... Finalde akılda kalan en önemli an, normal süre biterken 3 sayı geride olan Fransa'da Gabby Williams'ın can havliyle çizgiye basarak ABD potasına gönderdiği basketin 2 sayı olduğu anlaşılınca hem salonda hem TV başında maçı izleyen basketbolseverlere yaşattığı hayal kırıklığıydı.
 
O atış 3 sayı olsa ve maç uzasa Fransa'nın şampiyonlukta bir şansı olabilir miydi? İşte aklımıza hep o soru gelecek!

YORUMLAR

  • 0 Yorum