Kutay Güneş| Yetenek

"Her şampiyonluk yolu gibi bizimki de zorlu bir süreçti ama üstesinden gelmeyi başardık. Benim içinde genç yaşta sorumluluk aldığım ve rotasyonun önemli parçası olduğum iyi bir seneydi."

Kutay Güneş| Yetenek
13 Haziran 2024 - 21:18
ECE ERGEZ
 
Basketbola başlamam biraz şans oldu. Okulumun bahçesinde futbol oynarken o zamanki basketbol koçumuz ve daha sonra Ankara'ya Türk Telekom'a gelmemde önemli payı olan Cemilcan Abi'nin (Madenci) beni görüp "Çok iyi futbol oynuyorsun gel bir de basketbolu dene" demesiyle başladı. 
 
TED Kolejliler'de oynamam benim kariyerimin sıçrama aşaması diyebilirim. Bunun için koçum Nehir Berk'e ayrıca teşekkür ederim. BGL ve TBL'de iyi bir sezon geçirdim ve bu da insanların benden beklentisini doğru oranda arttırdı. Bende bu beklentileri karşılamak için basketbol ve özel hayatıma daha çok dikkat etmeye başladım. Hedeflerim basketbola başladığımdan beri hep aynı, çünkü hep en iyisini hayal ederek oynuyorum.
 
Geçtiğimiz sezon başlarken Ayos ile birlikte birkaç teklif gelmişti. Ben de düşününce burasının benim için en doğru teklif olduğuna karar verdim. Buraya gelmemdeki en büyük etken kadro ve staff kalitesi oldu. 
 
Oyuncu bazında bu kadar kaliteli ve tecrübeli bir kadroyla genç yaşta çalışmanın bana çok fazla artısı olacağını düşündüm. Elbette bu tercihin de riskleri vardı fakat Engin Abi (Gençoğlu) sezon başında benim hakkımda planlarını anlattığında aklımda çok da bir şüphe kalmadı.
 
Sezonun başından beri hedefimiz ve camiada bizden beklenen; şampiyonlukla TBL'ye yükselmemizdi. Bu sebeple hedefimize ulaşmak çok sürpriz olmadı diyebilirim. Her şampiyonluk yolu gibi bizimki de zorlu bir süreçti ama üstesinden gelmeyi başardık. Benim içinde genç yaşta sorumluluk aldığım ve rotasyonun önemli parçası olduğum iyi bir seneydi.
 
Daha genç bir yaşta olduğum için kariyerimde başarmak istediğim önemli hedeflerim var. Hepsine adım adım ilerliyorum. Kariyerimin en büyük hedefi ise EuroLeague sahalarında kalıcı bir oyuncu olmak.
 
Ayos gibi hedefleri olan bir oluşumda yer almak biz oyuncular için değerliydi. Bu denli zorlukların olduğu bir ligde organizasyonumuz diğer takımlara göre çok iyi durumdaydı ve bunun içinde bulunan yer alan bir oyuncu olmak benim için mutluluk verici. İnşallah daha fazla kaliteli organizasyonlar bu ligde oluşum sağlar.
 
Altyapıdan A takıma çıkmak cidden zahmetli ve zor bir süreç. Havuz çok geniş olduğu için kaybolabiliyorsunuz... Fakat düzenli ve sıkı çalışmanın sonunda şans eninde sonunda elinize geliyor, önemli olan o şans geldiğinde hazır olmak. Bu yüzden sıkılmadan pes etmeden her zaman hazır kalmak en önemlisi bence.

YORUMLAR

  • 0 Yorum