Kartal Özmızrak | Oyunu biz kurarız

"A Milli Takım'da son 6-7 senedir devşirme hakkımızı oyun kurucu pozisyonunda kullandığımız için ve bu basketbolcular EuroLeague'in en üst seviyesindeki isimlerden oldukları için Türklere çok fazla görev düşmedi. Ama ne zaman bize ihtiyaç olursa, ben ve tüm arkadaşlarım ay yıldızlı forma için en iyi şekilde mücadele ederiz."

Kartal Özmızrak | Oyunu biz kurarız
12 Temmuz 2024 - 10:51 - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 11:19
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- EuropeCup finali ile sona eren geride bıraktığımız sezonu Bahçeşehir Koleji adına nasıl değerlendirirsin?

 
- Bahçeşehir Koleji ile Avrupa'da şampiyonluk hedefi ile yola çıktığımız sezonda, sonuna kadar gelmemize rağmen maalesef kupayı evimizde kaldıramadık ve bu bizim için çok üzücü bir son oldu. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ise hedefimiz play-off yapmaktı ama malesef ona da uzak kaldık. Eminim ki önümüzdeki sezon Bahçeşehir Koleji hak ettiği yerlere gelecektir.
 
MENTAL VE FİZİKSEL OLARAK GAYET İYİYİM
 
- Kariyerinin en olgun dönemine geliyorsun, yeni sezon hedeflerin için neler söylersin?

 
- Bu yaz 29 yaşıma gireceğim fiziksel ve mental olarak kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım başarılı ve sağlıklı bir sezon geçiririm.
 
- A Milli Takım'ın oyun kurucu pozisyonunda arayışları devam ediyor, milli bir oyuncu olarak senin bu konudaki görüşlerin nelerdir?
 
- A Milli Takım'da son 6-7 senedir devşirme hakkımızı oyun kurucu pozisyonunda kullandığımız ve bu basketbolcularda EuroLeague'in en üst seviyesindeki isimlerden oldukları için Türk oyun kuruculara çok fazla görev düşmedi. Ama ne zaman bize ihtiyaç olursa emin ki, ben ve tüm arkadaşlarım ay yıldızlı forma için en iyi şekilde mücadele ederiz.
 
ERGİN ATAMAN AVRUPA'NIN EN BAŞARILI KOÇU
 
- Hem Beşiktaş'ta hem de A Milli Takım'da birlikte çalıştığın Ergin Ataman'ın EuroLeague'deki şampiyonluk sonrası Panathinaikos ile Yunanistan'da da mutlu sona ulaşması için neler söylersin?

 
- 16 yaşımda bana Beşiktaş'ın A takımında ciddi süreler veren ve unutulmaz 3 kupalı sezonu yaşadığımız Ergin Ataman'ın kariyerimdeki yeri her zaman ayrıdır. Ataman Son 5 sezonun Avrupa'daki tartışmasız en başarılı antrenörüdür. Bir Türk antrenörün yurt dışında özellikle Panathinaikos'taki ilk senesinden böylesine başarılı olması hepimizi çok gururlandırdı. Ergin Hoca'nın başarılarının devamını diliyorum.
 
BOSTON'IN ÖNCEKİ ŞAMPİYONLUĞU DAHA MUTLU ETMİŞTİ
 
- NBA'de 16 sene sonra şampiyonluğa ulaşan Boston Celtics için neler söylersin? Senin özel olarak desteklediğin bir takım var mı?

 
- 16 sene önceki Paul Pierce, Ray Allen, Kevin Garnett ve Rajon Rondo'nun olduğu Boston'ı çok severek takip ediyordum ve onların sampiyonluklarına çok sevinmiştim. Şu an NBA'i pek takip edemiyorum ama Avrupalı oyuncuların orada başarılı olmasını istiyorum ve onların olduğu takımları daha çok destekliyorum.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Davit Blatt
 
- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
 
- En iyi ilk 5'in?
- Stephen Curry, Kobe Bryant, Michael Jordan, LeBron James, Shaquille O'Neal
 
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka
 
- Tek kelime ile basketbol
- Hayat

YORUMLAR

  • 0 Yorum