İMZA | Kenan Sipahi & Ufuk Sarıca

Geçen yıl BSL'de finalde karşılaştığı Anadolu Efes ile bu kez yarı finalde karşılaşan Pınar Karşıyaka'nın şampiyon apoletli koçu Ufuk Sarıca ve milli yıldız Kenan Sipahi ile İzmir'de bir araya geldik. İkili sezonun geride kalan kısmı ve sonrası için düşüncelerini aktardı... 

İMZA | Kenan Sipahi & Ufuk Sarıca
02 Haziran 2024 - 21:45 - Güncelleme: 02 Haziran 2024 - 21:52

YÜREK
KENAN SİPAHİ

 
"Sahada her zaman her maçta takım karakterimizi yansıtıyoruz. Pınar Karşıyaka olarak yardımlaşma ve dayanışma ile takım bilinciyle hareket ediyoruz."
 
HÜSEYİN DEMİR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Ekmas ile oynadığımız çeyrek final serisinde her iki takımda çok iyi mücadele etti. Pınar Karşıyaka olarak evimizde oynadığımız karşılaşmalarda rakiplerimize kolay kolay kaybetmiyoruz. 
 
Galatasaray serisinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda oynanan ilk maçı sürpriz bir şekilde kaybettikten sonra deplasmanda Sinan Erdem Spor Salonu'nda sarı kırmızılıları mağlup ettik. 
 
Çeyrek final serisi boyunca oynadığımız karşılaşmalarda çok iyi mücadele ederek karakterli bir şekilde oynadık. En son evimizdeki maçta taraftarımızın desteğiyle yarı finale çıkma başarısını gösterdik. Mutluyuz… 
 
Takımımızda herkes elinden gelenin en iyisi yaparak sahaya maksimum verimini yansıttı. Oyun ve performansımız her maçta daha iyi seviyelere geldi. Kaptan olarak tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 
 
Bizim için çok güzel bir sezon oluyor. Geçen sene FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde TOP 16 oynayamamıştık. Bu sene ilk 16’ya kaldık. Sezon uzun ve yorucu olduğu için daha dar kadro ile çok maça çıktık. 
 
Sakatlıklar bizi gerçekten çok yordu. Şu an 4 yabancı ile oynuyoruz. Her şeye rağmen başarılı bir sezonu geride bıraktığımızı düşünüyorum. 
 
Sahada her zaman her maçta takım karakterimizi yansıtıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma ile takım bilinci ile hareket ediyoruz. 
 
BSL'de yarı final serisine başladığımız rakibimiz Anadolu Efes, kaliteli ve güçlü bir takım…  Biz de yine elimizden gelen en iyi performansı sergileyerek mücadele edeceğiz… Takım arkadaşlarıma güvenim tam, terimizin son damlasına kadar savaşacağız...
 


SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI
UFUK SARICA

 
"Sürdürülebilir bir başarı yakalamak her zaman çok önemlidir… Pınar Karşıyaka olarak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da elde ettiğimiz başarılarla sürdürülebilir olduğumuzu kanıtladık."
 
HÜSEYİN DEMİR
 
Basketbol Süper Ligi'nde 'Dörtlü Final'de sezonun son bölümündeyiz… Üst üste yarı finallerde olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Sezon başında ilk dört içinde yer almak istiyorduk, hedefimizi gerçekleştirdik. 
 
Sezon çok uzun ve yorucu olduğu için her zaman kadro olarak sağlam olamıyorsunuz. Şu an 4 yabancı ile devam ediyoruz. Bazı şanssız sakatlıklar yaşadık. Vitto Brown ve Jaylon Brown sakatlıktan yeni döndü. Sürdürülebilir bir başarı yakalamak her zaman çok önemlidir…
 
Pınar Karşıyaka olarak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da elde ettiğimiz başarıyla sürdürülebilir olduğumuzu kanıtladık. Devamlı üst sıralarda yer almak, dörtlü finallere kalma başarısını göstermek çok değerli... Biz esasında her sezon zirveye oynuyoruz. Geçen sezon Süper Lig’de final oynarken 2021 senesinde Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısını yakaladık. Çok mücadeleci ve karakterli bir takımımız olduğu için mutluyum. Umarım başlamış olan yarı final serisinde işler bizim istediğimiz gibi ilerler.
 
Anadolu Efes’in EuroLeague şampiyonluğu için kurulan güçlü bir kadro yapısı var. Geniş rotasyonu olan bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Turun favorisi olarak Anadolu Efes gösterilse de biz sahadaki gücümüzü ve karakterimizi yansıtmak istiyoruz. 
 
Galatasaray Ekmas serisinde nasıl karakterli bir şekilde oynadıysak yine Anadolu Efes serisinde de aynı performansı sergilemeyi planlıyoruz. İstanbul’da bir maç alabilirsek dengeler değişebilir. Anadolu Efes serisi zor olacak. Biz elimizden gelenin en iyisini yaparak takım hâlinde savaşarak finale çıkmayı hedefliyoruz.
 
Galatasaray Ekmas sezonun sonlarına doğru ivme kazanmıştı. Buradaki maçı 1 sayı ile kaybetmemiz en kötü senaryolardan biriydi… Takım olarak bazen düşebilirsiniz, önemli olan ayağa tekrardan kalkarak devam edebilmektir. Biz de 1-0 geriye düştüğümüz seride ağır bir atmosferde İstanbul’da kazanmasını bildik.
 
Açıkçası buradaki kırılma noktası oyuncularımızın koyduğu karakterdi, birbirimize olan inancımızdı. Seri 1-1 olduktan sonra Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda taraftarlarımızın da büyük desteğiyle turu geçtik. Müdafaa kısmında çok iyi oynayıp eksilen kadromuza rağmen çok diri durduk.
 
Vernon Carey’nin sakatlığından sonra oyun sistemimizde bazı değişikliklere gittik. Son 10 maçlık periyotta kazanımlarımız oldu. Ribaund ve skor parametresinde takımımız yukarı çıkmış durumda... Esasında bazı şeyleri pozitif anlamda yukarı taşımış olduk. Sezon başında ribaundlarda bazı sıkıntılar yaşadık. Carey’nin sakatlığından sonra oyuncu almama kararı alındı. Furkan Haltalı, Deniz Kılıçlı bazen de Vitto Brown’dan uzun rotasyonunda destek aldık. Atletizm olarak biraz geride kaldık. 
 
Bu süreçte takımın uzun forvetlerine ve kısa oyuncularına daha fazla sorumluluk yükledik. Yarı saha hücumlarında yetenekli oyuncularımızı iyi kullandık. Kazanmaya giden yolda skorer oyuncularımızdan önemli verim aldık. Ribaundlarda önde bitirdiğimiz maçların çoğunu kazanıyoruz. 
 
Karşıyaka taraftarı ile her zaman duygusal bir bağımız var. Birbirimizi her zaman seviyoruz ve karşılıklı olarak saygı duyuyoruz. Çok özel ve güzel günleri burada birlikte yaşadık… Kupalar kazandık, finaller oynadık. Bazen kaybettiğiniz maçları da beraber yaşarsınız. Sadece sevinçleri beraber yaşamadık. Biz hep bir aile olduk. Yaşanan süreç içerisinde kötü günlerimiz de elbette oldu. Sporun ve oyunun doğasında bu her zaman var. Ben daima bir sonraki güne bakıyorum ve ona göre ilerliyorum. 
 
Kazandığın zaman çokça sevinmeye, kaybettiğin zaman da fazlaca üzülmeye zamanınız olmuyor çünkü iki gün sonra karşınızda yeni bir maç var, yeni bir oyun var. En başta koç olarak benim ayakta kalmam gerekiyor. Yarı final serisinde taraftarlarımızın burada salonu dolduracağından eminim… 
 
Umarım güzel bir sezonu geride bırakırız. Unutulmaması gereken bir şey var; geçen sezon bu dönemlerde final oymamıştık. Bunlar kolay başarılmıyor. Son 10 senelik sürece baktığımızda Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko dışında tek şampiyonluk yaşayan takım Pınar Karşıyaka. Geçen sene de final oynayarak bu başarıya yaklaşmıştık. Biz hep üst sıraları, zirveyi zorladık. Pınar Karşıyaka’da sürdürülebilir bir başarı sağladık… Biz hep sonuna kadar mücadele edeceğiz, vazgeçmek karakterimizde yok! Taraftarlarımız da her zaman yanımızda…

YORUMLAR

  • 0 Yorum