Gurur | Volkan Ertetik

Konya BBSK Koçu Volkan Ertetik, "TB2L'de zorlu bir sezonu geride bırakarak TBL'ye çıkmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gerçekten çok özel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu sezon kulüp ve takım olarak bir başarı hikâyesi yazıldı" diyor.

Gurur | Volkan Ertetik
18 Haziran 2024 - 09:24 - Güncelleme: 18 Haziran 2024 - 09:28

ECE ERGEZ

Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldiğimiz gerçekten çok özel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu sezon kulüp ve takım olarak bir başarı hikâyesi yarattık. TB2L sertlik seviyesinin üst düzeyde olduğu zor bir lig. Hedeflerimiz doğrultusunda disiplinli ve çok çalışarak bu zorlu sezonun sonunda bir üst lige çıkmayı başardığımız için çok mutluyum. 

Aslında sezon başında favorilerden biri biz değildik. Sezon ilerledikçe ve biz maçları kazanıp grubu 1. sırada bitirdikten sonra favoriler arasına girmeye başladık. O andan itibaren daha çok dikkat çektiğimizi düşünüyorum. Devamında da final grubunda da aynı istikrarı sürdürüp lige çıkma hedefimize ulaştık. 

Konya BBSK 4 yıl önce 'Türkiye'nin güçlü altyapısı' sloganıyla yola çıktı. TB2L takımı altyapıdaki oyuncularımıza hedef göstermek amacıyla geçen sene kuruldu. Burada bize ve oyunculara sağlanan imkanlar TBL seviyesindeydi. Bence bu da başarının gelmesindeki en büyük etkenlerin başında geliyor. Bu imkanları bize sağlayan başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a ve değerli kulüp yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. 

Kadro planlaması yaparken benim için en önemli kriter oyuncunun karakteri oldu. Sadece iyi oyuncu olması benim için hiçbir zaman yeterli bir kriter değildi. Bu sezonki başarının bir tanesi de takım olabilmeyi başarabilen karakterli oyuncularımın olmasıydı. Sezonun başından itibaren çok güzel bir kimya ve uyum yakaladık. Bu durumda hedefimize ulaşmamızda önemli oldu. 

TBL'de mücadele eden Konyaspor'un ligden düşmesi bizim üzerimizdeki sorumluluğu daha da arttırdı. Konya, basketbolu benimsemiş ve önemli derecede basketbol seyircisi olan bir şehirdir. Konya BBSK olarak TBL'de Konya gibi büyük bir şehri temsil etmenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Konya'da tüm basketbolseverleri yeni sezonda da salonda görmeyi çok isteriz. Burada yıllardır süregelen basketbol kültürünün oluşumunda şimdi bizler önemli bir roldeyiz. Taraftarların bizleri yalnız bırakmamalarını umut ediyoruz. Onların da desteğiyle güzel bir sezon geçirmek için yola çıkacağız. 

TB2L'de 4 grupta 8 takımın olduğu toplamda 32 takımla oynanan zorlu bir statü vardı. Play-off serilerinde 2-3 haftalık bekleme süreleri bizi ritim bulma açısından biraz zorladı. Fakat play-off'a kalan her takım için aynı şartlar geçerliydi. Bu bekleme aralarını iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Burada önemli olan ritmimizi kaybetmeden ve hedefimize odaklı ilerlememizdi ve bunu da başardığımız için mutluyum. 

TBL bizim için yeni bir oluşum olacaktır. Konya BBSK olarak TB2L'deki heyecan ve isteğimizi bu sezonda göstererek, TBL'de kalıcı olmak ve ayaklarımızı yere sağlam basarak adım adım ilerlemek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımıza şimdiden başladık. 

BSL yabancı statüsünde 4+3 olarak değişiklik yapıldı, bu lig için yorum yapmam doğru olmayabilir. Ama TBL adına konuşmak gerekirse burada yerli oyuncuların daha fazla süre alması için yabancı sayısının arttırılmaması veya azaltılması görüşündeyim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum