Efes seriye hızlı başladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yarı final serisinin ilk maçında evinde Pınar Karşıyaka'yı ağırlayan Anadolu Efes, mücadeleden 103-80 galip ayrıldı.

Efes seriye hızlı başladı
29 Mayıs 2024 - 22:58 - Güncelleme: 29 Mayıs 2024 - 23:00
ETHEM CELEP
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi yarı final ilk maçında Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka'yı 103-80'lik skorla mağlup etti ve yarı final serisinde 1-0 öne geçti. 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği seride, ikinci maç 31 Mayıs Cuma günü yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.

Anadolu Efes’in 2-0 ile rahat bir çeyrek finali geçirdiği, Pınar Karşıyaka’nın ise çok zorlu bir çeyrek final serisinde Galatasaray’ı 2-1 ile geçerek yarı finale geldiği seri öncesi geçen senenin finalistlerinin eşleşmesinde kora kor bir seri başlangıcı beklentisi basketbol severlerde oluştu. 


LARKİN ALEV ALDI
Anadolu Efes’in Shane Larkin, Doğus Özdemiroğlu, Will Clyburn, Ercan Osmani, Daniel Oturu ilk 5’i ile başladığı maça Larkin fırtına gibi girdi. İlk periyotta 5/5 üçlük isabeti ile 20 sayı kaydeden Larkin, Anadolu Efes’in periyotu 33-24’te önde bitirmesinde büyük rol oynadı. 2. periyotta ise Pınar Karşıyaka takımı kısaltarak ön saha presini de arttırıp Anadolu Efes’in sertliğine cevap verip periyot içerisinde öne geçmesini de bildi fakat periyot sonunda Kelan Martin’in 1 saniye kala orta sahada Larkin’e yaptığı amatörce faul sonra Larkin’i serbest atış çizgisine 3 atışa gönderdi. Ve Anadolu Efes’in de devreye 56-55 önde girmesini sağladı.


EFES VİTESİ ARTIRDI
Üçüncü çeyreğe ise Anadolu Efes agresifliği yeniden arttırarak başladı. Üst üste bulduğu sayılardan sonra farkı açmaya başladı. Pınar Karşıyaka ise sahada resmen kontak kapatmış gibiydi. İlk yarıda gösterdiği mücadeleden eser yoktu. Tamamen Anadolu Efes’in kontrolü altında geçen 3. periyot sonunda Anadolu Efes 86-65’lik skorla üstünlük sağladı.
Son periyotta ise mücadele gücünün iyice düştüğü maçta Anadolu Efes sene içerisinde daha az süre alan oyuncularına sahada yer verdi. Pınar Karşıyaka ise 3. Periyotta açılan fark sonrası reaksiyon gösteremedi ve maçı Anadolu Efes 103-80 gibi farklı bir skorla aldı.


Editörün yorumu:
Maçın geneline bakacak olursak ilk yarıda Shane Larkin hücümda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekerken, maçın ikinci yarısında ise Doğuş Özdemiroğlu’nun hem savunmada hem hücumdaki performansla göz kamaştırdığı görüldü. Sezon içinde yaşadığı sakatlık sonrası sahalara etkileyici bir performansla dönen Doğuş’a tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletip, tebriklerimizi de iletiyoruz. Pınar Karşıyaka tarafında ise Kenan Sipahi’nin 19 sayı ile ön plana çıktığını gördük. Maçın ilk yarısında 8/11 ile üçlük atan Pınar Karşıyaka, ikinci yarıda ise sadece 1 üçlük bulabildi. Pınar Karşıyaka’nın toplam 16 top kaybettiği maçta yenilgi de kaçınılmaz oldu.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum