Efes ikinci adımı attı

Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi Yarı Final Serisi'nde Pınar Karşıyaka'yı Sinan Erdem'de mağlup ederek 2-0 öne geçti: 82-68.

Efes ikinci adımı attı
31 Mayıs 2024 - 22:02 - Güncelleme: 31 Mayıs 2024 - 22:05
ETHEM CELEP 
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka arasında oynanan yarı final serisinde lacivert beyazlılar 2-0 önde: 82-68. 

Serinin üçüncü karşılaşması 2 Haziran Pazar günü İzmir’de oynanacak. Efes, bu karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldığı takdirde finale yükselecek.


EFES'TE DEĞİŞİKLİK 
Yarı final serisinin 2. maçında Anadolu Efes ilk maçtaki yabancı tercihlerinden farklı olarak Beoubois yerine Elijah Bryant’ı tercih ederken, Pınar Karşıyaka aynı kadro ile mücadele etti.
Anadolu Efes ilk maçta olduğu gibi Shane Larkin, Doğus Özdemiroğlu, Will Clyburn, Ercan Osmani, Daniel Oturu ilk 5’i ile maça başlarken Pınar Karşıyaka ise ilk maçtaki beşinden farklı olarak Kenan Sipahi, Thomas Akyazılı, Eric Mccollum, Vitto Brown ve Furkan Haltalı ilk 5’i ile başladı.


UFUK SARICA'NIN PLANI TUTMADI 
3 kısa oyuncu ile maça başlayıp özellikle Thomas Akyazılı ile Shane Larkin’i durdurmayı hedefleyen Ufuk Sarıca’nın planı tam işlemedi. Maça yine çok iyi başlayan Larkin, bu kez attığı sayılarla değil de yaptığı asistlerle ilk periyotta kendini gösterdi. Özellikle Daniel Oturu ilk periyotta etkileyici bir performans göstererek ilk periyotu Anadolu Efes 26-11 önde kapattı.


KAF-KAF, BASİT HATALAR YAPTI 
İkinci periyotta ise yine ilk maçta olduğu gibi Pınar Karşıyaka etkileyici bir performans gösterdi maçta yeniden maça tutunsa da ikinci periyot sonlarına doğru yaptığı basit hatalar sonucu Anadolu Efes’in yeniden öne geçmesine engel olamadı ve ilk yarı soyunma odasına Anadolu Efes’in 44-38 üstünlüğü ile girildi.


EFES RAHAT KAZANDI 
3. periyotta iki takımda etkili başladı. Pınar Karşıyaka Anadolu Efes’i kovalasa da savunmada yaptığı basit hatalar ve yaptığı top kayıpları sonrası Anadolu Efes’in bu periyotta da önde olmasına engel olamadı.Son periyotta ise Anadolu Efes oyunun hakimiyetini elinde tutarak Pınar Karşıyaka’nın tekrardan bir dönüş yapmasına izin vermedi. Maçın sonuna kadar açmış olduğu farkı koruyarak maçı da 82-68 kazanmasını bildi.

EDİTÖRÜN YORUMU: 

Maçta dikkat çeken noktalar; Pınar Karşıyaka’nın oyun kurmakta zorlandığı görüldü. Daha çok bireysel performanslarla ayakta durmaya çalışan Pınar Karşıyaka’da Eric McCollum 26 sayı 6 ribaund 4 asistle tek fark yaratan isim oldu. McCollum dışında Pınar Karşıyakalı oyuncuların maça çok konsantre olduğu söylenemezdi. Özellikle Furkan Haltalı pota altını savunmakta çok zayıf kaldı. Ve aldığı basit faullerle oyunda kalma süresi kısa kaldı.

Anadolu Efes tarafında ise Larkin 17 sayı 10 asist ile double double yaparken, Oturu aldığı 26:17 süre içerisinde 22 sayı 6 ribaund ile dikkatleri üzerine çekti. Maç boyunca top paylaşımını çok iyi yapan Anadolu Efes, yaptığı 24 asist ile maçı Pınar Karşıyaka’ya göre takım halinde maçı nasıl daha çok istediğini bizlere gösterdi. Aynı zamanda Anadolu Efes aldığı 13 hücum ribaundu ile ikinci şans sayılarını da iyi kullanarak maçın kazanılmasındaki en önemli etkenlerden biriydi.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum