Yeniler

Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Beko ile finalisti Anadolu Efes ile birlikte ligimizin başat takımları Beşiktaş Fibabanka, Karşıyaka ve Galatasaray'ın bu sezon öne çıkan transferlerini inceledik. Huzurlarınızda ligimizin yenileri Vincent Porier, Bonzie Colson, Kelan Martin, Damien Jefferson ve Will Cummings...

DEV
VINCENT POIRIER
ANADOLU EFES

 
Real Madrid haziran ayında Poirier'le sözleşme uzatmak istemiş ancak Tavares’in yanına Serge Ibaka hamlesi de gelince Vincent Poirier’in dakikaları iyice bölünmüştü. O da Barcelona’nın teklifine rağmen Efes’e imza atmayı tercih etti. 
 
KEMAL ILIKKAN
 
Paris 2024’te Brezilya’yı izlerken Marcelinho Huertas beni bir süreliğine geçmişe götürdü. Yanılmıyorsam 2011 yazıydı. Anadolu Efes 1 numarada Kerem Tunçeri’nin önüne yıldız transfer yapmak istemiş ve rotayı Brezilyalı’ya çevirmişti. O dönemki ismiyle Caja Laboral’de (Baskonia) Jason Kidd esintili basketboluyla Avrupa’nın en iyi 'pure guardları' arasında gösterilen Huertas’a maaşının tam 4 katı teklif edilmişti. 
 
Yıllar süren Final Four hasreti belki de Naumoski seviyesinde bir beyinle dindirilebilirdi. Üstelik 2012’deki Final Four’a İstanbul ev sahipliği yapacaktı. Kesenin ağzını açan başkan Tuncay Özilhan’ın talimatı netti. Dönemin genel menajeri Engin Özerhun onu alabilmek için elinden geleni yapıyordu. Huertas ismi ise basketbol kulislerinde 'yılın transferi' olarak konuşulmaya başlanmıştı bile. Ancak onun tercihi Barcelona oldu. 
 
Bir akşamüzeri Özerhun’a gelen telefonla hikâye başlamadan bitmişti. Arayan Huertas’ın menajeri değil bizzat kendisiydi ve teşekkür ediyordu. “Barcelona’da oynamak istiyorum” demişti. Daha az paraya İspanya’da kalmayı tercih eden Marcelinho Huertas’ın ardından o seviyede bir guard Larkin & Micic ikilisine kadar gelmeyecekti.
 
Anadolu Efes’te oynamak her çocuğun rüyası. Bazen öyle seviyelerden söz ediyoruz ki, Efes ile Barcelona arasında kalmak ya da Real Madrid’den ayrılmayı düşünmek çocukluk düşlerimizin ötesine geçen ikilemler olarak karşımıza çıkıyor. Kim bilir Alper Yılmaz’a sorsak Efes’i tercih eden ya da etmeyen kaç yıldız isim anlatırdı bize. Ya da anlatmazdı bilemiyorum. Ama o isimlerden en azından birini artık biliyoruz: Vincent Poirier.
 
O da tıpkı Huertas gibi, Rakocevic gibi, Huertel gibi hatta Darius Thompson gibi Avrupa basketbolunda adını Baskonia’da duyurdu. Ribaund sezgileri çok yüksek olan oyuncu kısa sürede transferin gözdeleri arasına girmeyi başardı. Obradovic’li Fenerbahçe Beko onu çok istese de 'tercihi' NBA olmuştu. Poirier önce Boston Celtics, ardından da Philadelphia 76ers’ta çok kısıtlı süre alınca Avrupa’ya geri dönmeye karar verdi. 
 
ABD’de umduğunu bulamamıştı. NBA’de bench'te havlu sallamaktansa Avrupa’da yıldız olmak evladır deyip EuroLeague’deki ikinci macerasına Real Madrid’le devam etti. Üç sezonluk etkileyici performans ve 2023’teki şampiyonluk onu EuroLeague elitleri arasına soktu. 
 
Real Madrid haziran ayında onunla sözleşme uzatmak istemiş ancak Tavares’in yanına Serge Ibaka hamlesi de gelince Poirier’in dakikaları iyice bölünmüştü. O da Barcelona’nın teklifine rağmen Efes’e imza atmayı tercih etti. Evet, Anadolu Efes bu kez tercih edilen taraf oldu. 
 
Tibor Pleiss ve Tyrique Jones’u gönderen lacivert beyazlılar, 30 yaşındaki Fransız yıldızla 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp kadar, gelişimleri devam eden Dan Oturu ve Salih Altuntaş için de harika bir transfer olduğu söylenebilir. Efes savunması artık daha güçlü. Savanovic’ten beri ribaund spesyalisti izlememiştik. Bu anlamıyla da çok doğru bir hamle. 
 
Sanki uzun yıllar eksik olan pozisyona yapılmış çok iyi bir ekleme gibi. Sırtı dönük oyunu, orta mesafesi, enerjinin düştüğü dakikalarda yapacağı ekstra katkı anlamıyla büyük kazanım.
 
Anadolu Efes taraftarları her ne kadar Vincent Poirier transferine sevinse de bazıları '2022 Euroleague Şampiyonluğu'nu hazmedemeyişini hâlâ hatırlıyor. Rodrigue Beaubois ve Adrien Moerman’ın kupayla poz verdikleri Instagram paylaşımına orta parmak emojileri göndermişti. Üç Fransız’ın kendi aralarındaki mizah anlayışı deyip geçmeliyiz belki de. 2.13 boyuyla bana aynı zamanda fena hâlde Daniel Santiago’yu hatırlatıyor.
 
VINCENT POIRIER
Doğum tarihi: 17 Ekim 1993
Doğum yeri: Fransa
Boy: 2.13 m
Pozisyon: Pivot

KARİYERİ
SEZON        TAKIM

2012-17    Paris-Levallois
2014-15    Hyères-Toulon (kiralık)
2015-16    Centre Fédéral (kiralık)
2017-19    Baskonia
2019-20    Boston Celtics
2020-21    Philadelphia 76ers
2021-24    Real Madrid
2024-       Anadolu Efes
 
 
 
TERCİH
BONZIE COLSON
FENERBAHÇE BEKO

 
Anadolu Efes, Colson’a kancayı atmasına rağmen deneyimli yıldızın lacivert beyazlıları reddedip Fenerbahçe ile 2+1 yıllık sözleşmeye imza atması sonrası; sarı lacivertli taraftarlar da derin nefes aldı. Efes’e transfer çalımı atılmasından daha öte anlamlara sahip olan bir ekleme gerçekleşti.
 
FATİH SABOVİÇ
 
Fenerbahçe Beko, Efes’in de yakın takipte olduğu ve teklif yaptığı 28 yaşındaki forvet Bonzie Colson’ı renklerine bağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Colson, Kanarya’ya 2+1 yıllık imzayı attı. Dimitris Itoudis ile birlikte başlangıçta geçirdiği aydınlık dönemden sonra; geri adımlar atmaya başlayan ve koçun Anadolu Efes yenilgisi sonrası görevine son verilmesiyle Sarunas Jasikevicius’a kavuşan bir Fenerbahçe Beko izlemiştik geçtiğimiz sezon… 
 
Litvan koç elinden gelenin her daim en iyisini sahaya yansıtıp oyuncularını motive ederek Kanarya adına başarı dolu bir sezona imza attı. 
 
Aralık 2023’te Itoudis’in görevden ayrılmasıyla birlikte kaptan köşkünü devralan Jasikevicius, Kanarya’ya hem Türkiye Kupası hem de Türkiye Ligi’nde şampiyonluğu getirdi. EuroLeague’de de Fenerbahçe Beko uzun bir aradan sonra Final Four biletini kapıp elinden geleni ortaya koydu. Bu süreç içerisinde en çok zorlanılan noktalardan biri atlet, belli düzeyde şutu olan ve çemberi iyi savunurken; hücumda da belli bir miktarda verimli olan bir yıldızın yokluğuydu. 
 
Gelecek sezon yine birçok kulvarda yarışacak olan Fenerbahçe Beko için bana kalırsa en gerekli ve önemli takviyelerden biri Jasikevicius tarafından enstrüman gibi kullanılacak uzundu. Sestina’nın takımdan ayrılmasının ardından iki forvet mevkiinde birden görev yapabilen Maccabi’nin yıldızı Bonzie Colson, 'Yeme de yanında yat' kıvamında bir transfer olurdu. 

Efes, Colson’a kancayı atmasına rağmen deneyimli yıldızın lacivert beyazlıları reddedip Fenerbahçe ile 2+1 yıllık sözleşmeye imza atması sonrası; Fenerbahçe taraftarları da derin nefes aldı. Efes’e transfer çalımı atılmasından daha öte anlamlara sahip olan bir ekleme gerçekleşti. 
 
2019’da NBA’de Milwaukee Bucks tarafından draft edilip 11 maçlık NBA deneyimi sonrası Darüşşafaka ile Avrupa’ya adım atan Bonzie Colson; ardından Fransa’da Strasbourg, Karşıyaka ve İsrail’de Maccabi’de görev yaptı. Başarılı oyuncu geçen sezonu İsrail ekibiyle EuroLeague’de maç başına 12.6 sayı, 5.3 ribaund ve 0.6 asist istatistikleriyle maç başına 14 verimlilik puanıyla tamamlamayı bildi. 
 
Colson; atletik özellikleri üst düzey, kuvvetli, yüksek enerjiye sahip bir uzun… Önemli ribaund katkıları verebilen bir isim... Güvenilir seviyede diyebileceğimiz orta ve uzak mesafe şutlarıyla etkili olabilmesinin yanısıra; ikili oyunlarda iyi devrilmelere imza atabiliyor. Sürekli oyunun içinde kalabiliyor, takip sayılarına sahip ve rakip savunma zaaflarını kolayca bulabilen biri… 
 
Savunmada da yüksek fiziksel özellikleri sayesinde kısalara kolay geçilmezken, yeri geldiğinde rakip pota altı oyuncularına karşı her şekilde mücadele hazır oluyor. 
 
Koç Jasikevicius’un doğru ve zamanlı görev dağılımları sayesinde kapatılabilecek açıklara sahip Colson… Sestina’ya oranla daha deneyimli, atletik açıdan da, fiziksel ve mental açıdan da daha güçlü… Sarı lacivertliler özellikle boyalı alanda, oyuncunun takımına iyice uyumlanması sonrası, arkalarına yaslanarak sezonun geri kalanını rahat bir şekilde izleyebilecek duruma gelir diye düşünüyorum.
 
BONZIE COLSON
Doğum tarihi: 12 Ocak 1996
Doğum yeri: ABD
Boy: 1.98 m
Pozisyon: Forvet

KARİYERİ
SEZON        TAKIM

2018–19    Canton Charge
2019          Milwaukee Bucks
2019          Wisconsin Herd (kiralık)
2019–20    Darüşşafaka
2020–21    Strasbourg
2021–22    Pınar Karşıyaka
2022–24    Maccabi Tel Aviv
2024–        Fenerbahçe Beko
 

 
HALEF
KELAN MARTIN
BEŞİKTAŞ FIBABANKA

 
İstatistik kağıdına odaklanırsak Martin, selefi Mitchell’a benzer ortalamalar yakalayabilir fakat oyun içindeki etkinlik bakımından Matt Mitchell, EL düzeyinde bir isimdi ve böyle bir oyuncunun kaybının telafisi kolay olmayacaktır yine de Kelan Martin’in önümüzdeki sezon Beşiktaş’ın en büyük hücum silahları arasında yer almasını beklemek yanlış olmaz.
 
ARDA AYGAHOĞLU

Geçtiğimiz sezon lig ve Avrupa’da beklentileri aşarak mükemmel bir hikâye yaratan Beşiktaş Emlakjet, EuroLeague hedefi ve dev bütçe dedikodularının gölgesinde bu yaz Karşıyaka’yla sözleşmesi sona eren ABD’li forvet Kelan Martin’i kadrosuna kattı. 
 
NBA patentli olan Celtics, Pacers ve Timberwolves gibi üç farklı takımda süre alan Martin, beklediği fırsatları bulamadı ve G-League’in yolunu tuttu. Kariyerinde 2022-23 sezonunu NBA G-League’de geçiren 28 yaşındaki oyuncu, ardından yazın takımından ayrılmış ve Pınar Karşıyaka’ya imza atmıştı. 
 
Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi’nde toplam 35 maça çıkan Kelan Martin; 13.4 sayı, 4.5 ribaund ve 1.9 asist ortalamalarıyla mücadele ederken, yeteneklerini Süper Lig'in bir diğer yarı finalisti olan Beşiktaş’a taşıdı.
 
Martin, Karşıyaka forması giydiği süreçte özellikle Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde birçok maçta kritik anlarda sahne alarak clutch diye tabir edilen bölümlerde etkileyici bir performans ortaya koyduğu gibi smaçlarıyla da haftanın en iyi hareketleri listesinde pek çok kez yerini aldı. 
 
Kelan Martin’in oyunundaki en güçlü silahı sabit ve dribbling üzerinden atabildiği hareketli şutları olarak öne çıkıyor. G-League ve Karşıyaka dönemlerinde şutörlüğüyle kendini gösterirken iyi bir skorer kimliğiyle de varlığını ortaya koydu. 
ABD’li 3 numara, kendi şutunu yaratabilme becerisine sahip olduğu gibi kısalarla pick and pop tarzı etkileşimlere girerek set hücumlarında çeşitlilik imkanı sunuyor. 
 
Pozisyonuna göre iyi bir top sürme becerisi olduğu için yayın gerisinden potaya penetre edebiliyor, fiziğini de iyi kullanarak delici yönüyle savunmanın dengesini bozabiliyor. Güçlü fiziğini savunmada da pozitif bir artıya dönüştürerek rakibin forvetleriyle eşleşmelerde avantaj sağlayabiliyor. 
 
Skorer oyuncular genelde hücumdaki konsantrasyonlarını savunmaya yansıtmakta zorlanmasına rağmen Martin, ortalama üzerinde bir savunma katkısı verebiliyor.
 
Beşiktaş’ın yeni kartalını dünyanın en büyük basketbol arenası NBA’den uzaklaştıran zayıf yönlerinin başında atletizmi geliyordu. Genel hatlarıyla zayıf bir savunmacı olarak nitelendirilemese de atletizm yönünden eksik kalabiliyor. Hücumda ise iyi bir skorer olmasına rağmen pasörlük becerileri zayıf. Top kendi ellerindeyken boş alanları ve uygun pas açılarını bulmakta zorlanıyor. 
 
Martin’in Beşiktaş ve EuroCup düzeyinde bir oyuncu olmadığını söylemek kuşkusuz haksızlık olacaktır ancak Matt Mitchell’in yerini tam anlamıyla doldurabileceğine dair şüpheler mevcut. 
 
İstatistik kağıdına odaklanırsak Martin, selefi Mitchell’a benzer ortalamalar yakalayabilir fakat oyun içindeki etkinlik bakımından Matt Mitchell, EuroLeague düzeyinde bir isimdi ve böyle oyuncunun kaybının telafisi kolay olmayacaktır yine de Kelan Martin’in önümüzdeki sezon Beşiktaş’ın en büyük hücum silahları arasında yer almasını beklemek yanlış olmayacaktır.
 

KELAN MARTIN
Doğum tarihi: 3 Ağustos 1995
Doğum yeri: ABD
Boy: 1.96 m
Pozisyon: Forvet

KARİYERİ
SEZON        TAKIM

2018-19    Riesen Ludwigsburg
2019-20    Minnesota Timberwolves
2019-20    Iowa Wolves (kiralık)
2020-22    Indiana Pacers
2022         Boston Celtics
2022         Grand Rapids Gold
2022-23    Birmingham Squadron
2023-24    Pınar Karşıyaka
2024-        Beşiktaş Fibabanka

  
SKORER
DAMIEN JEFFERSON
KARŞIYAKA 

 
Karşıyakalı taraftarları salonda ayağa kaldırabilecek özelliklere sahip olan Jefferson'ın performasını merakla bekliyoruz. Sadece hücumda değil savunmada rakiplerini yıldırabiliyor. Hücumda şut özelliği ile önemli bir tehdit oluyor.
 
HÜSEYİN DEMİR
 
Süper Lig'de yeni sezonun en parlak transferleri arasında yer alan Damien Jefferson, hızı ve atletizmiyle dikkat çekiyor. Estetik ve poster smaçları ile nam salan, hareketleri jeneriklere giren Amerikalı'nın bu sezon efsane smaçlarını izleyeceğiz… 
 
Özellikle takip smaçlarında pozisyonu iyi okuyabilen Jefferson, üstün fiziksel özelliği ile rakiplerine gözdağı veriyor. Taraftarları coşturabilecek potansiyelde olan Damien Jefferson'ın Karşıyaka forması ile harikalar yaratacaktır. 
 
Kaf Kaf, 2024-2025 sezonunda yeni bir yapılanmaya giderek genel menajer görevine Haluk Yıldırım’ı getirdi. Yıldırım ve ekibi transfer çalışmalarında etkili oyuncuları kadroya dahil etti. Ufuk Sarıca'nın oyun sisteminde önemli rol ve görevlerde bulunabilecek olan kısa forvet geçiş hücumlarında ve hızlı hücumlarda takımına katkı sağlayabilir. Bireysel ve takım savunmasında ise sahada verimli oynayabilir. 
 
Karşıyakalı taraftarları salonda ayağa kaldırabilecek özelliklere sahip Jefferson'ın performasını merakla bekliyoruz. Sadece hücumda değil savunmada rakiplerini yıldırabiliyor. Hücumda şut özelliği ile önemli bir tehdit oluyor. Dribling üstü şut ve perde çıkışlarından sonra tepe üçlükleriyle isabet buluyor. 23 numaralı forması ile Jason Richardson'ı andırıyor. Onun kadar estetik smaçlar yapmasa da oyun tarzı olarak birbirine yakın olduğunu söyleyebilirim. 
 
Damien Jefferson, geçen sezon BNXT Ligi takımlarından Filou Oostende'de forma giydi. Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esti. Jefferson’ın Belçika Ligi'nde 29:9 dakikada 16.6 sayı, 5.9 ribaund ve 2.5 asist, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise 31:6 dakikada 14.7 sayı, 5.8 ribaund ve 2.8 asist ortalamaları ile mücadele etti. Karşıyaka için ideal bir transfer olan Jefferson, Kaf Kaf’ın gücüne güç katacaktır. 
 
New Mexico Lobos ve Creighton Bluejays takımlarında kolej basketbolu oynadı. East Chicago, Indiana'daki Central Lisesi'de okudu.Times of Northwest Indiana'da 'Yılın Oyuncusu' seçildi. 
 
Jefferson, 2020 NBA Draftı'na katıldı. NCAA'nin COVID-19 salgını nedeniyle verdiği ek uygunluk sezonundan feragat ederek 2021 NBA seçmelerine katılacağını açıkladı. Damien Jefferson, 2021 NBA Yaz Ligi için Sacramento Kings'e katıldı. 25 Ekim 2021'de Stockton Kings'e bağlı oyuncu olarak katıldı, ancak daha sonra 29 Ocak 2022'de feragat edildi. 31 Temmuz 2023'te BNXT Ligi'nden Filou Oostende ile sözleşme imzaladı.
 
Kısa ve uzun forvet pozisyonlarında oynayan Jefferson, üstün performansı ile göz kamaştırıyor. 26 yaşındaki skorer oyuncu, dört yıllık NBA G League serüveninin ardından kariyerinde ilk kez geçen yıl Avrupa'ya adım attı. 
 
Avrupa'da FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen ABD'li başarılı bir sezonu geride bıraktı. 2024-2025 sezonunda Kaf Kaf, Ufuk Sarıca ile yoluna devam ederken yaptığı transferler ile taraftarlarını heyecanlandırıyor. Avrupa basketboluna kısa sürede adapte olan Jefferson'ın ilk maçını merakla bekliyoruz.
 
DAMIEN JEFFERSON
Doğum tarihi: 3 Ekim 1997
Doğum yeri: ABD
Boy: 1.96 m
Pozisyon: Forvet

KARİYERİ
SEZON        TAKIM

2021–2022    Stockton Kings
2022–2023    Memphis Hustle
2023–2024    Filou Oostende
2024–            Pınar Karşıyaka
 

 
ÖZEL 
WILL CUMMINGS
GALATASARAY

 
Daçka'da Cummings'in yanında Wilbekin vardı bugün Livingston ve Efianayi var. Dolayısı ile sürelerin ve rollerin doğru yerleşeceği bir planda Galatasaray taraftarını çok özel guard performansları görebileceği bir sezon bekliyor diyebiliriz.
 
ALİ BARUTÇUOĞLU
 
Galatasaray Basketbol Şubesi yeni sezon öncesi kadrosunu ligimizden de tanıdığımız birçok başarılı oyuncu ile güçlendirerek evinde coşkulu taraftarlarının desteğiyle ligde ve Avrupa kupalarında hedeflerine ulaşma amacıyla planlamasını tamamlayarak yeni sezonu bekliyor. Yapılan başarılı ve umut vaden 8 transfer içinde farklı özellikleri ile öne çıkan bir isim var; Will Cummings.
 
Bu sezon Almanya Ligi MVP, en iyi hucum oyuncusu ve sayı kralı olan Otis Livingston ve yine ligimizde geçen sene Aliağa Petkim ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde sayı krallığı kategorisinde ikinci olan David Efianayi (19.8 sayı / 5.6 ribaunt / 4 asist / 16.5 verimlilik puanı) takıma katıldığı için akla gelmiş olabilirler ancak bu iki özel oyuncudan ziyade Will Cummings'i mercek altına almak istedik ayrıca kendisi Almanya ve Yunanistan'da sayı kralı ünvanını çok daha önce özgeçmişine eklemişti. Dolayısı ile yüksek hücum gücünün yanında kazanan basketbolcu kazanma kültürü olan takıma bir oyuncudan daha ötesini vadediyor.
 
Will Cummings ülkemizde Darüşşafaka ile EuroCup zaferi yaşamış İtalya, Yunanistan, Rusya, Fransa gibi liglerde mücadele ettikten sonra Çin, Avusturalya ve son olarak sezon içi İsrail Ligi deneyimleri sonrası rotayı tekrar ülkemize çevirdi. 
 
Floridalı point guard'ın Galatasaray'a getireceği en büyük katkı tescilli yetenekleri yanısıra saha içinde lider bir oyuncu tarafından oyuna yön verebilmesi ve maç sonunu iyi oynamasıdır. 
 
Avrupa kupaları ya da ligde doğrudan rakipleri ile olan karşılaşmalarda maç topu veya maçın kararını güvenli ellere bırakmak gerekir, zaten bir takımın tavanını gösteren parametrelerin başında da clutch time / maç sonu nasıl oynadığıdır. 
Atlet pivotlar ve şutör forvetlerin set içinde yakın markajda olduğu anlarda içeri dripling yapabilecek ya da maç topunu atabilecek veya savunacak bir kısa her takımın ve Avrupa basketbolunun hasret kaldığı pozisyonlardan. 
 
Kariyerinde EuroCup zaferi olan bir oyuncu daha önce bu kupayı kazanmış bir takıma geldiğinde karşılılıklı anlayış ve güven daha da kolay olacaktır. Umut vadeden genç oyuncular ya da seviye atlama ihtiyacı olan basketbolcular içinde böyle bir önderlik vasfı olan bir oyuncuya topu teslim etmek takım içi dengeler ve soyun odası dinamikleri açısından da kolay olacaktır. 
 
Cummings EuroCup'ta yüksek performansları dışında bulunduğu her platformda organizasyonlarda öne çıkmayı başaran kazanan bir oyuncu. Son 1 sene hariç Dleauge ve Avrupa kariyerine baktığımızda sürdürülebilir performans gösterdi.
 
2022 sonrası Çin'den sözleşme alan oyuncu Avusturalya Ligi ve kısa dönem İsrail'deki deneyimi sonrası yukarıdaki başarılarını Darüşşafaka'da olduğu gibi takım başarısı ile birleştirerek kendisini tekrar istatistik dünyasında gösterebileceği bir organizasyona geldi. 
 
Daçka'da yanında Wilbekin vardı bugün Livingston ve Efianayi var. Dolayısı ile sürelerin ve rollerin doğru yerleşeceği bir planda Galatasaray taraftarını çok özel guard performansları görebileceği bir sezon bekliyor diyebiliriz... 
 
WILL CUMMINGS
Doğum tarihi: 7 Ekim 1992
Doğum yeri: ABD
Boy: 1.88 m.
Pozisyon: Guard

KARİYERİ
SEZON        TAKIM

2015–16    Rio Grande Valley Vipers
2016          Dolomiti Energia Trento
2016–17    Aris Thessaloniki
2017–18    Darüşşafaka
2018–19    Oldenburg
2019–21    Lokomotiv Kuban
2021–22    Metropolitans 92
2022–23    Zhejiang Lions
2023          S.E. Melbourne Phoenix
2024          Hapoel Tel Aviv
2024–        Galatasaray

bsl fenerbahçebeko anadoluefes beşiktaşfibabanka karşıyaka galatasaray vincentporier bonziecolson kelanmartin damienjeffersn willcummings