Hasan Serbest | Sistem

'Sistemli ve düzenli bir şekilde BSL'ye çıkmayı istiyoruz. Arkamızda da Türkiye'de 22 ilde eğitim alan büyük Cedi Osman Academy Ailesi olunca zaten güçlü hissediyorsunuz. Büyük kulüp olmak için çocuklara dokunmak zorundasınız. Çocukların gücünü yanına alan her kurum kazanır, güçlenir. Onların temiz duygularını, samimiyetlerini, hayallerini görmek her kurumu güçlendirir. Pizza Bulls Cedi Osman Basket tüm gücünü çocuklardan ve onların ailelerinden alıyor.'

RÖPORTAJ: ECE ERGEZ
 
Pizza Bulls Cedi Osman Basketbol gerçekten Türk basketbolu adına değerli bir organizasyon. Aktif olarak oyunculuk kariyerine devam eden Cedi Osman, buradaki gençler için önce bir spor okuluyla yola çıkıyor. Sonrasında ise hedefleri büyüterek profesyonel liglerde mücadele edecek bir takım kurmaya geliyor ve TB2L'de mücadele etmeye başlıyorlar. Çok iyi geçirdikleri sezonun sonunda ligi 4'üncü tamamlıyorlar. TBL'ye şampiyon olarak yükselen AYOS'un yaşadığı ekonomik çıkmaz nedeniyle çekilme kararı alıyor ve kural gereği Pizza Bulls Cedi Osman Basketbol davet ediliyor. Daveti kabul ederek çok kısa sürede TBL'ye yükselen kulübün hikâyesini ve hedeflerini dinlemek için genel koordinatör Hasan Serbest ile bir araya geldik.
 
- Sizinle kulüp ilk kurulduğunda da yan yana gelmiştik. O ilk günde de hedeflerinizi ve kurulma amacını geniş çaplı konuşmuştuk. TBL ilk günden itibaren çıkmayı hedeflediğiniz lig idi. Bunu bu kadar kısa sürede başarmak size nasıl hissettiriyor?
 
- İlk önce sizlerle bu konuları tekrar konuşabilmek gurur verici. Çünkü hedeflerimize giden yolda hâlâ varolmak çok güzel bir duygu. Pizza Bulls Cedi Osman Basket olarak 3 yıllık bir planımız vardı TBL’ye çıkmak için ve 3. yılımızda bu şansa sahip olmak bizleri çok mutlu etti. Hem planlamalarımızın tutması hem sistemin çok dışına çıkmadığımız için mutluyuz.
 


- Oyunculuğa aktif şekilde devam ederken bir taraftan da profesyonel liglerde takım kuran sanırım Cedi Osman’dan da başka örnek yoktur. Böylesi değerli ve eşi olmayan bir projede ilk günden itibaren var olmakla ilgili neler söylemek istersiniz?
 
- Cedi Osman ve Caner Osman 2018 yılında akademi kurmak istiyoruz dediklerinde çok heyecanlanmıştım. Bir kampla başlayan hayal şimdi TBL projesi olan büyük bir aileye dönüştü. Profesyonel sporculuk döneminde kulüp kurup binlerce çocuğa kapı açmak ve kurduğun bu başarıyı yakalamasının örneği sadece Türkiye’de değil tüm dünyada çok az örneği olan bir durumdur. Cedi Osman’a bu gururu yaşattıysak ne mutlu bizlere. 
 
Ben Galatasaray'ın altyapı sorumluluğundan ayrılıp Cedi Osman Academy’e geçtiğimde çoğu insanın kafasında soru işaretleri vardı. Bazıları eleştirdi, bazıları ise güldü. Caner Osman ile beraber pandemi, deprem vb toplum olarak yara aldığımız süreçler gördük ama hiç inancımızı kaybetmedik. Şimdi şöyle bir geçmişe baktığımda içerideki duyguları dışarı vurmak inanın hiç kolay değil ama Caner Osman ile beraber çok gururluyuz.
 
PROJEMİZİ ADIM ADIM BÜYÜTTÜK
 
- Peki sizin hedefinizde TBL olduğunu bilsek de bu sene bu davete kulüp olarak ne kadar hazırlıklıydınız?

 
- A takımı ilk kurduğumuzda Pizza Bulls gibi güçlü bir sponsorla bir araya geldik. Cavit Can Kırbeyi, Cedi Osman ve Caner Osman hep beraber ilk toplantı yaptığımızda bu projeyi adım adım büyütelim. İstikrarlı gidelim ve geleceğin önemli bir projesi hâline getirelim diye konuşmuştuk. Biz bu sezon başında TBL’ye çıkacağımıza çok inandık. Hakan Yavuz gibi tecrübeli bir antrenörle sezonu yarı finale kadar götüreceğimizi biliyorduk. Sonraki süreç olumlu ya da olumsuz olsa da lige çıkacağımızı düşünüyorduk ve TBL’ye çıkacağımızı da tahmin ediyorduk. 
 
Yönetim olarak karar aldık, resmi TBL teklifi gelene kadar iç ve dış transferde hamle yapmadık. Süreç biraz geç oldu ama resmi teklif gelince hazırlıklıydık ve gerekli belgeleri tamamlayarak bu hakkı elde ettik. Şu an tüm hazırlıklarımızı sıfırdan ve TBL için yapıyoruz. Hakan Yavuz’a da ayrıca bu güzel sezon için teşekkür ediyoruz. Organizasyona çok değer kattı. Her zaman da bizlerin destekleyicisi kendisi. 
 
- Yeni sezon koçluk görevine son olarak Kapaklı’da çalışan Kadir Serdar’ı getirdiniz. Kapaklı gibi skorer yönü güçlü ve tempolu bir Pizza Bulls CO Basket mi izleyeceğiz bu sezon?
 
- Kadir Serdar son dönemde çok dikkat çeken başarılar yakaladı. TB2L’deki takımı bir üst lige çıkartması, TBL’de takımı tüm zorluklara rağmen ligde tutması. Oyuncuların tüm zorluklara rağmen koç için sürecin içinde kalması ve hiç motivasyonlarını kaybetmemesi... Saha içi ve dışı faktörleri baz alırsak saygının büyüğünü hakedecek seviyede başarılı iş yaptı hem Kadir Serdar hem de oyuncuları... Her ligde görev almış tecrübe sahibi bir antrenör. Birçok kulüp kendisini istiyordu ama o Pizza Bulls Cedi Osman Basket’i seçti. Bu açıdan kendisine teşekkür ediyoruz. Oynatacağı basketboldan ve ortaya koyulacak mücadeleden şüphemiz yok.
 
- Lige yeni katılan takımlardansınız ve çoğu takım transferi bitirmiş olduğu zamanlarda siz yeni başlıyorsunuz ve zamanınız da çok fazla değil. Bu süreci nasıl yönetiyorsunuz?
 
- İlk önce bu ligi iyi tanıyan ve dinamiklerini iyi bilen Cihad Şahin’i genel menajerlik görevine getirdik. Takım menajeri olarak da kulübümüzü dinamiklerini bilen Alkan İmrak ile tekrardan anlaştık. Cihad Şahin’in bu ligteki tecrübeleri bizler için çok değerli ve önemli. Antrenörümüz Kadir Serdar bu ligi çok iyi tanıyor ve oyuncuları yakından takip ediyor. Zaten kendisinin geniş bir basketbolcu ağı var. Türkiye’de ve Avrupa’da birçok oyuncuyu yakından takip ediyor. Asistanları Balkan Sayın ve Batuhan Atiktürk ile oyuncuları izleyip analiz edip koçun hızlı karar vermesi için çalışıyorlar. Tabii ki birçok oyuncu anlaştı. Ancak biz kalan oyunculardan da istediğimiz seviyede kadro kuracağımızı düşünüyoruz.
 
- Pizza Bulls CO Basket’in TBL’deki en büyük ve en öncelikli hedefi nedir?
 
- Biz bilinçli ve mantıklı hayaller kuruyoruz. O açıdan ilk önceliğimiz bu ligde kalıcı olmak ve bu ligi iyi tanımak. Bütçelerimizi çok açılmadan uzun vadeli olacak şekilde yönetmek. Kulüp yapıları nasıl bozulur iyi biliyoruz ve biz kendimizi o yapının dışına çıkmadan hedeflerimizi belirliyoruz. Kısa vadede TBL’de kalıcı olmak ama yine planlı ve sistemli bir düzende Süper Lig’de olmak istiyoruz. 
 


ARKAMIZDAKİ AİLE İLE BİZ ZATEN GÜÇLÜYÜZ
 
- Liglerdeki çoğu takım zorlu ekonomik şartlar karşısında ayakta kalmakta zorlanıyor. Siz genç ve yeni bir takım olmanıza rağmen ayakları yere sağlam basarak ilerliyorsunuz. Size göre sağlam bir şekilde ayakta kalmak için kulüpler öncelikle nelere dikkat etmeli?

 
- Bizim bu yapımızın başlıca nedeni aile olmak. Pizza Bulls gibi bu ülkenin milli markası ile Cedi Osman gibi bu ülkenin önemli yeteneklerinden birini bir araya getirdik. Bu iki güçlü marka yan yana gelince ayaklarımız yere sağlam basıyor zaten. Pizza Bulls’un kurucusu Cavit Can Kırbeyi bizleri ve sporu çok destekliyor. Bazen bir abi bazen bir baba gibi hem tecrübelerini aktarıyor hem de basketbolun ve bizlerin maddi manevi her zaman yanında oluyor. Cedi ve Caner Osman zaten en başından beri bu projeyi hayal ediyorlardı ve her anından heyecan alıyorlar. Engin Gündüz kendisi Cedi’nin yardımcısı... O da bizim ekibe projedeki konulara katılınca ailemiz hem büyüdü hem de güçlendi.
 
Arkamızda da Türkiye’de 22 ilde eğitim alan Büyük Cedi Osman Academy Ailesi varsa zaten güçlü hissediyorsunuz. Büyük kulüp olmak için çocuklara dokunmak zorundasınız. Çocukların gücünü yanına alan her kurum kazanır, güçlenir. Onların temiz duygularını, samimiyetlerini, hayallerini görmek her kurumu güçlendirir. Pizza Bulls Cedi Osman Basket tüm gücünü çocuklardan ve ailelerinden alıyor. Çocuklar spor yapsın biz de destekleyelim…

hasanserbest cediosman cediosmanacademy pizzabulls ribaunddergisi özel röportaj