4 buçuktan 5
Günümüzde pivotların rolü ve özellikleri değişti... Uzun forvet özellikleri de taşıyan, şutu olan boyalı alan canavarları türedi. Joel Embiid, Bam Adebayo, Nikola Vucevic ve Julius Randle gibi yeni tarz pivotların bulunduğu dosyamızda eski usul; ama günümüze adapte Hassan Whiteside da yer aldı.
DAHA YÜZDELİ
JOEL EMBIID
PHILADELPHIA 76ERS
“Bu sene onun farkı, şut yüzdesinde. Üçlük yüzdesi, kariyerinin uzak ara en iyi yüzdesi. İstatistik olarak baktığın zaman, Joel Embiid’deki en büyük fark, sayı, asist veya ribaund değil de, şut yüzdesi.”
MURAT MURATHANOĞLU
Bu sene Philadelphia'da iyi başladı. Herkes Doc Rivers’ın, yarı sahayı geçer geçmez topu Joel Embiid'e vermesi taktiğini konuşuyor. Yüzü dönük oyunu da hiç fena değildi zaten, şimdi daha da ön plana çıkma şansı var. Sahanın ortasında topu Embiid’e verdiğin zaman, bir kere bütün sahayı ona veriyorsun. Post up yaptığı zaman yardım getirmek çok daha kolay oluyor. Rivers’ın seçeneklerini bayağı arttıran bir taktik bu. Sağına gidiyor, drive ediyor; soluna gidiyor şut atıyor. Embiid’in işini kolaylaştırdı.
Bu sene de Embiid’in etrafında daha iyi şutörler de var. Onu da atlamamak lazım. Şimdi Embiid’in kullanılış şekline baktığımız zaman, şu anda 25 sayı ortalama ile oynuyor. Zaten bir sene 25 sayı ortalamasını geçti. Diğerleri de yine hep yakındı yani. Skor üretimi açısından çok büyük bir fark yaratmış değil ama bir şekilde asistleri de… Hatta asistleri de azalmış olabilir. Çünkü post up yaptığı zaman ikili ve üçlü sıkıştırmalarda pas çıkarma becerisine sahipti.
Bu sene onun farkı, şut yüzdesinde. Üçlük yüzdesi, kariyerinin uzak ara en iyi yüzdesi. Normal şut yüzdesinde, kariyerinde ilk kez yüzde 50’lere çıktı ve 55’lere de çıkıyor. O açıdan, istatistik olarak baktığın zaman, Joel Embiid’deki en büyük fark, sayı, asist veya ribaund değil de, şut yüzdesi.
Kariyerine baktığın zaman, Joel Embiid kaç maç oynadı? Herhalde bugüne kadar nereden bakarsan bak; 100 maç kaçırmıştır. İlk 2 seneyi de saymıyorum. Zaten ayağında çok ciddi bir sıkıntı vardı. Hiç oynayamadı. Çok büyük bir yetenek ama sağlık durumu nedir? Kilosuna dikkat etmesi lazım. Yüzü dönük oynadığı zaman daha hareketli oynuyor. Daha çok cut, dribbling yapıyorsun.
Kilosunu biraz aşağıya çekmesini gerektirecek bir tarz bu diye düşünüyorum. Pivota yakın bir fizikten, biraz daha forvete yakın bir fiziğe geçmesi lazım. Ama yeteneği hiçbir zaman tartışılmadı. Onun şikayeti, etrafında hiçbir zaman yeteri kadar şutörün olmamasıydı. Pivot olarak onun savunulmasında ikili-üçlü sıkıştırmaların, sertliğin onu çok yıprattığı biliniyor.
Embiid’in bu yeni hali, en azından bunlardan biraz uzaklaşmasını sağlıyor ama istikrar çok önemli. Sakatlanmadan devam edebilecek mi? Philadelphia’nın buna ihtiyacı var. Sixers’ı sırtlayan baba oyuncuların her yıl 2-3 maçtan fazlasını kaçırmadığını görüyoruz çok ciddi bir sakatlık olmadığı takdirde. O açıdan böyle devam ederse, Joel Embiid kesinlikle MVP
adaylarından biri. Hatta şöyle söyleyeyim; MVP yarışını ilk 3 sırada bitirirse, bu şu anlama gelir; bu sene sakatlanmamış, Philadelphia’yı sırtlamış ve Philadelphia’nın da yatırımlarından bu yana beklediklerinin karşılığını alacağını göstermiş olur.
Özetle Embiid çok yetenekli, izlemekten keyif aldığım bir oyuncu. Ama izlemek için sahada olması lazım. Sahada olması için sakatlanmaması lazım. İnşallah sakatlanmaz. Kariyerinin en yüksek sürelerinden birini alıyor. İnşallah böyle oynamaya devam eder.
JOEL EMBIID
Doğum tarihi: 16 Mart 1994
Ülkesi: Kamerun
Pozisyon: Pivot
KARİYERİ:
2014- Philadelphia 76ers
PATLAYICI GÜÇ
BAM ADEBAYO
MIAMI HEAT
“Bir yaşında, Taş Devri çizgi dizisini izleyen Adebayo’nun oradaki Bam Bam gibi kahve sehpasını çevirmesi sonrasında annesi ona Bam Bam lakabını uygun görmüş. Adebayo’yu asıl öne çıkaran özelliği atletizmi ve patlayıcı gücü ki, bunu da smaçlarında ve bloklarında rahatlıkla görebiliyoruz.”
BERTAN ERMAN
ABD zorlu günlerden geçiyor. Afro Amerikan vatandaşlara yapılan ırkçılıklar, Kongre Binası’nda yaşananlar… Bu ortamda, basketbol ve Amerikan futbolu gibi Afrika kökenlilerin yoğun olduğu sporların oyuncuları, yaşanan toplumsal olaylara kayıtsız kalmıyor. Bam Adebayo da bu isimlerden biri.
Asıl adı Edrice (İdris) Femi Adebayo olan 23 yaşındaki genç yıldız, NBA kariyerinin başlarında büyük işlere imza attı. 2020 yılında All-Star seçilmesi, NBA Doğu Konferansı şampiyonluğu gibi... Ama ABD’de toplumsal olaylar ve dünyadaki koronavirüs salgını, Bam Adebayo’nun bu olaylara karşı tutumu, onun ne denli büyük bir isim olduğunu gösteriyor.
Kongre Binası’nda yaşanan olaylar ve akıllara Black Lives Matter hareketinde olup bitenler akıllara gelince, Afro Amerikan vatandaşlara gösterilen sert tutumun küreselleşen dünyada tepkisiz kalmayacağı aşikar. Hele ki, çoğunluğu Afro Amerikan oyuncuların oluşturduğu NBA’de bariz.
Adebayo, 4 sezonunu geçirdiği Miami Heat’te olduğu için çok şanslı. Çünkü Florida ekibi, sosyal medya hesaplarından kendisinin ABD Kongre Binası’nın basılması ve oradaki tutumla Afro Amerikan vatandaşların Black Lives Matter hareketine karşı tutum arasındaki eşitsizliği ile ilgili şu açıklamalarını paylaştı:
"Sonuç olarak Miami Heat biz destekliyor. Bu takımda hepimiz Afrikalı Amerikan olmayabiliriz ve desteklemeyebiliriz de. Heat’te sevdiğim şeylerden biri de, bizde çeşitlilik var. Hepimiz birbirimizin daha iyi olmasını istiyoruz. Tüm organizasyon sadece dünyadaki Afrikalı Amerikanların daha iyi olmasını istiyor. Biz sadece eşitlik istiyoruz. Daha fazlasını istemiyoruz. İntikam istemiyoruz. Sadece daha adil olunmasını istiyoruz. Hepsi bu. Çarşamba günü biz bu adaletsizliği göstermek istedik. Dışarıda barışçıl şeyler olmadı."
Yukarıda her şeyi özetlemiş Adebayo. Bize de sadece kendisine saygı duymak ve onu desteklemek düşer. Biraz da Bam Bam’in sahadaki gücüne ve basketbol özelliklerine bakalım.
Nijeryalı bir baba ile Afro Amerikan bir annenin çocuğu olan Adebayo’nun Bam olarak anılması ise, annesinin sayesinde olmuş bir şey. Bir yaşında, Taş Devri çizgi dizisini izleyen Adebayo’nun oradaki Bam Bam gibi kahve sehpasını çevirmesi sonrasında annesi ona Bam Bam lakabını uygun görmüş.
Basketbolun Bam Bam’ı Bam Adebayo’yu sahada izlediğiniz zaman, “Bu nasıl bir pivot?” diye düşünebilirsiniz; ama günümüz basketbolunda strech uzunlar çoğaldı. 2.06 m. ama hem pivot hem de uzun forvet; aslında ikisinin arasında; 4.5 numara pozisyonunda bir isim. Yeri geldi mi dışarıdan şutunu atıyor, saha görüşü iyi ve bu nedenle doğru pasları verebiliyor. Ama Adebayo’yu asıl öne çıkaran özelliği atletizmi ve patlayıcı gücü ki, bunu da smaçlarında ve bloklarında rahatlıkla görebiliyoruz.
Adebayo’nun 2020 NBA Final Serisi’ndeki sakatlık durumu, açık ve net bir şekilde Lakers’ın işini rahatlatmıştı. Eğer %100 sağlıklı bir Adebayo’u finallerde izlemiş olsaydık, Lakers yine şampiyon olabilirdi; ama LeBron ve Anthony Davis, Bam’e karşı zor anlar yaşayacaktı.
Uzun lafın kısası, Bam Adebayo’nun geleceği parlak. Ciddi bir sakatlık yaşamadığı takdirde ve fiziksel özellikleri daha da geliştiğinde, NBA tarihinin en önemli pivotları arasında gösterilecek isimlerden biri olacaktır. Eksikliklerini tamamladığı ve atletizmini kaybetmediği takdirde, Adebayo’nun geleceği parlak.
BAM ADEBAYO
Doğum tarihi: 18 Temmuz 1997
Ülkesi: ABD
Pozisyon: Pivot
KARİYERİ:
2017- Miami Heat
FARKLI BİR TAT
NIKOLA VUCEVİC
ORLANDO MAGIC
“Cüssesine göre hızlı ayakları, şut tehdidi ve oyun kurma yetenekleri bir pivota göre üst seviyede olan Vucevic, NBA'e farklı bir tat katıyor. Karadağlı pivot, şimdiye kadar parkeye çıktığı maçlarda 23.3 sayı, 10.9 ribaund, 3.4 asist, 0.6 blok ortalamalarıyla kariyer ortalamasının üzerinde bir yıl geçiriyor...”
OĞULCAN ÇOKSAYAR
Son yıllarda şov düzeyi artan ve atletik oyun tarzını bünyesine alıştıran NBA'de, pivotların da hareketli olanı ve skora doğrudan etki edeni kulüplerin öncelikleri arasına girdi. Önceki nesilde Tim Duncan, yeni dönemde ise Nikola Jokic'in öncülük ettiği pivot tarzına sık rastlamak pek mümkün değil. Ancak arada istisnalar da yok sayılmaz. Bu istisnalardan biri de yıllardan Orlando Magic forması ile dikkatleri üzerine çeken Nikola Vucevic.
Kolej kariyerinin ardından NBA kariyerine Philadelphia 76ers ile 'merhaba' diyen İsviçre doğumlu Karadağlı pivot, 2011'de NBA'in lokavt süresince girmesiyle ülkesinin takımlarından KK Buducnost Podgorica'da profesyonel kariyerine ilk adımı attı. Lokavt bitiminde 76ers ile sözleşme imzalayan Vucevic, çaylak sezonunda 5.5 sayı 4.5 ribaund ortalamalarıyla oynayarak hızlı ayakları olan bir pivot olma yolunda ilerleyeceğinin ilk ışığını verdi.
Nitekim tarihler 10 Ağustos 2012'yi gösterirken Karadağlı oyuncu içlerinde Dwight Howard, Andrew Bynum, Arron Afflalo, Andre Iguodala gibi önemli oyuncuların bulunduğu 4 takımın katıldığı bir takasta kariyerinde zirve yapacağı Orlando Magic'in yolunu tuttu. Kasım 2012'de Miami Heat ile oynanan maçta 29 ribaund alarak spotları üzerine çeken Vucevic, Shaquille O'Neal'a ait 28 ribaundluk rekoru kırarak Magic takımının tarihine adını kazıdı.
Yıllar geçtikçe size'lı vücudunu silaha dönüştüren Karadağlı yıldız, boyalı alandaki etkisi ile hem hücum hem de savunmada takımı için eşsiz bir parça. Oyun tarzını klasik pivotlarda pek sık rastlanmayan bir türe çeviren Vucevic'in, skora olan etkisi onu diğerlerinden farklı kılan en büyük özelliği. Beklenmedik anda bulduğu dış atışlar ve sık sık double-double yapması, rakipleri için en derin tehdit. 2019 yılına kadar hayalini kurduğu play-off'lara kalamayan Karadağlı pivot, Orlando'nun yıllar sonra büründüğü 'plase takım' kimliği ile bu seviyede mücadele etmenin de fırsatını buldu.
Kariyerinin altın çağını 2018-2019 sezonunda yaşayan Vucevic, 80 maçın tamamında ilk 5'te başlarken 31.4 dakika, 20.8 sayı, 12 ribaund, 3.8 asist ve 1.1 blok ortalamalarıyla sezonun en dikkat çekici performanslarından birinin altına imza attı. Pivot olmasına rağmen oyun görüşü ve şut tehdidi ile tıpkı bir oyun kurucu havasında. Geride bıraktığımız sezonda da salgın sürecine kadar ritmini hiç düşürmeyen Karadağlı yıldız, belki de hayalindeki finalleri pandemi nedeniyle ellerinin arasından kaçırdı.
Cüssesine göre hızlı ayakları, şut tehdidi ve oyun kurma yetenekleri bir pivota göre üst seviyede olan Vucevic, pandeminin gölgesinden sıyrılmayı başaran isimlerin arasına adını yazdırıyor. Son iki sezonda tutturduğu benzersiz ritmi bu sezona da taşıyan Karadağlı pivot, şimdiye kadar parkeye çıktığı müsabakalarda 23.3 sayı, 10.9 ribaund, 3.4 asist, 0.6 blok ortalamalarıyla kariyer ortalamasının üzerinde bir yıl geçiriyor. Vucevic'in her ne kadar göz kamaştıran istatistikleri olsa da Orlando Magic bu sezon ekstra işler yapamazsa hayali kurulan finaller, ufukların çok ötesinde kalmaya devam edecek.
NIKOLA VUCEVIC
Doğum tarihi: 24 Ekim 1990
Ülkesi: Morges, İsviçre
Pozisyon: Pivot
KARİYERİ:
2011- Buducnost
2011–2012 Philadelphia 76ers
2012– Orlando Magic
ASİSTAN!
JULIUS RANDLE
NEW YORK KNICKS
"Sahanın her iki tarafını da etkin kullanan 94 doğumlu Randle, klasik bir uzun gibi sadece hücum ve ribaundda etkili değil! Onu son yıllarda gördüğümüz modern uzunlar arasına sokan özelliği ise bu sezon iyice geliştirdiği asist katkısı."
ONUR YENİGÜN
Bu sezon Julius Randle için hiç olmadığı kadar iyi geçiyor. Mütevazı New York Knicks’in saha içi lideri konumundaki Randle, sezonun başı olmasına rağmen yaptığı etkiyle adından söz ettiriyor. Sahanın her iki tarafında da etkin bir oyun ortaya koyan 94 doğumlu Randle’ı klasik bir uzun gibi sadece hücum ve ribaundda etkili değil! Onu son yıllarda gördüğümüz modern uzunlar arasına sokan özelliği ise bu sezon iyice geliştirdiği asist katkısı.
2010 şampiyonluğundan sonra tekrar mutlu sona ulaşmak için kurduğu hayal kırıklığı yaratan ‘efsane’ kadrodan 2014 yılında Gasol’ün de gitmesiyle ellerinde sadece efsanesi Kobe Bryant kalan Lakers, tamamen yeniden yapılanmaya gitmişti. Bu yeni yapılanma çevresinde Julius Randle 2014 NBA Draft’ının ilk tur 7. sırasından Los Angeles ekibi tarafından seçilmişti.
Beklentilerin çok büyük olduğu Randle ne yazık ki henüz ilk maçında sadece 14 dakika oynamışken kaval kemiğini kırdı ve tüm sezonu kaçırdı. Lakers’taki 2 sezonunda aslında çaylak sezonunu geçiren Julius Randle, önceki sezonun aksine bu sezon 82 maçın 81’inde sahaya çıktı. Bu maçların 60’ında ilk 5 başlayan genç forvet, ligin en kötülerinden Lakers’ta bir çaylağa göre çok kötü olmayan ama bir ilk 5 oyuncusuna göre vasat bir performans ortaya koyup sezonu 11.3 sayı,10.2 ribaund ve 1.8 asistle tamamladı.
2 sezon daha Lakers forması ile parkelerde top koşturup oyununu sürekli geliştiren genç pivot, 2018’de Lakers’tan
haklarını isteyerek serbest oyuncu oldu. New Orleans ile 2 yıllık 18 milyon dolarlık kontrat imzalayan Randle, burada da fena bir performans göstermeyip ligin sonuna doğru kendine ilk 5’te daha sık yer bulmaya başladı. Julius Randle sezonu 21.4 sayı ve 8.7 ribaund ortalamalarıyla bitirerek, Anthony Davis’ten sonra bu iki alanda da takımın en skoreri oldu.
Ertesi sezon başında Randle için ciddi bir yol ayrımı vardı. Ya kontrat opsiyonunu kullanacaktı ya da tekrar serbest oyuncu olacaktı. O çok daha iyi bir kontrat alacağını düşündüğü için opsiyonunu kullanmak istemedi ve tekrar serbest oyuncu haline geldi.
Randle 2019-20 sezonu öncesinde düşündüğü kontratı aldı ve New York Knicks’ten 3 yıl karşılığında 63 milyon dolarlık bir kontrat aldı. Aslında New York bu kontrat ile büyük bir risk almış oldu. Kendini şimdiye kadar tam olarak kanıtlayamamış ve sadece son sezonunda çok iyi istatistikler tutturmuş bir adama yüksek bir kontrat vermek ciddi şekilde eleştirilmişti; ancak Julius Randle, burada kendini kanıtladı ve Lakers’taki 2 sezonunun ardından ilk defa tüm sezonu ilk 5 oynayarak geçirdi.
64 maçın tümüne ilk 5 başlayıp 19.5 sayı, 9.7 ribaund ve 3.1 asist ortalamalarıyla oynayan Randle, bu 3 alanda da takımının en skorer 2 isminden biri olmayı başardı. Takımı sezona 5 galibiyet 8 mağlubiyet ile başlasa da Julius, istiastiktiklerini daha da geliştirerek yıldız olma yolunda önemli adımlar atıyor.
Randle için bu sezon iyi başladı ve New York Knicks için yapılan eleştirilerin haksız olduğunu en azından şimdiye kadar kanıtladı. Julius Randle bugüne kadar kariyerinde bir tek play-off maçına çıkamadı. New York Knicks ise 2000’den sonra sonuncusu 2013’te olmak üzere sadece 5 kez play-off oynadı ve sadece 2013’te tek tur geçebildi. Onun dışında ilk turda saf dışı kaldı.
Bu sezonun hem Randle hem New York için bu şanssızlığın kırıldığı bir sezon olup olmayacağını konuşmak için çok erken; ama play-off çizgisinin sadece bir maç gerisinde olan ekibin play-off görmesi çok büyük sürpriz olmaz ve böylece Julius Randle ilk kez burada boy gösterebilir; ama seri kazanmaları çok kolay değil.
Evet sezona çok iyi başladı ve sayı-ribaund-asist kategorilerinde takımının en iyisi. Bakalım Randle bu performansını tüm sezon devam ettirebilip New York Kniks’i Doğu Konferansı’nda iddialı bir konuma getirip kendisinin ve takımının play-off hasretini sona erdirebilecek mi ya da kendisini daha iddialı bir takımda şampiyonluk mücadelesi içinde görebilecek miyiz?
JULIUS RANDLE
Doğum tarihi : 29 Kasım 1994
Ülkesi: ABD Pozisyon : Uzun Forvet - Pivot
NBA KARİYERİ
2014-18 Los Angeles Lakers
2018-19 New Orleans Pelicans
2019- New York Knicks
DÜŞÜŞ
HASSAN WHITESIDE
SACRAMENTO KINGS
5 sezon boyunca Miami Heat performansı ile modern basketbolda boyalı alanın NBA’deki en önemli oyuncularından olan Hassan Whiteside, 9 sene sonra döndüğü Sacramento Kings’de artık benç oyuncusu…
SERDAR SÖZKESEN
Hassan Whiteside… Kolejde oynadığı basketbolla sivrilen Kuzey Carolina doğumlu ABD’li oyuncu, ribaundları ve birçok maçta iki hanelere ulaşan blokları ile kısa sürede nam saldı. 2010’da Sacramento tarafından draft edilse de o sezon sadece 1 maç oynayabildi. Sol dizinden yaşadığı sakatlık bunun başlıca sebebiydi. 2011’deki ünlü lokavt depremi ile kariyerinin henüz başında hiç istemediği gelişmelerin muhatabı olan Whiteside, o sezon 18 maçta Sacramento Kings forması giydi ve 22 yaşında NBA’e ısınmaya başladı.
Kings’de tamamen benç oyuncusu olarak kalıp, sadece 6 dakikalık oynama süresi ortalaması alınca, Whiteside için kaotik bir süreç başladı. NBA Gelişim Ligi’ne düştü, ardından Lübnan ve Çin’e gitti. Özellikle Çin’de oynadığı dönemlerde 27.5 sayı, 16.5 ribaund ve 4.7 blok ortalamaları ile ligi domine ederek sınırlarını aşarak tekrar NBA’e göz kırptı.
Dinamizmi ve boyalı alandaki etkili savunması ile modern basketbolda bir pivottan beklentileri fazlasıyla karşılayan Hassan Whiteside, Kasım 2014’te Miami ile sözleşme imzaladığında kimse onun bu denli mükemmel bir gelişime ve istikrara sahip olacağını öngöremezdi. LeBron James’in Miami’den ayrılıp Cleveland’a dönmesi ile çehre değiştiren Heat’te Dwyane Wade, Chris Bosh ve Luol Deng ile uyumlu bir birliktelik yaşadı. Bireysel bir yıldızın değil de takım oyunu ile sürekli play-off potasında kalmak isteyen takımda şüphesiz ona çok fazla ihtiyaç duyuluyordu ve Whiteside da bu konuda beklentileri kesinlikle karşılıyordu.
2008’den bu yana takımın koçluğunu yapan Erik Spoelstra’nın da kısa sürede fazlasıyla güvendiği bir isim oldu. Takıma hemen uyum sağlamış ve pota altında rakipleri için korkulu bir rüya oluvermişti. 5 sezon boyunca Miami’nin temel direği olan ve her sezon sayı ve ribaund anlamında double-double ortalama tutturan Whiteside, sınırlarını aşmış ve takımını 3 kez play-off’lara taşımıştı. 2016-2017’de ne Wade, ne Bosh ne de Deng’in olmadığı sezonda 17 sayı ve 14.1 ribaund ortalamaları ile kariyer rakamlarına erişti ve normal sezonun ribaund kralı oldu. Yine 2016’da NBA’de ligin en iyi ikinci savunma takımına seçildi.
Miami’de misyonunu tamamlayıp bir sezonluk Portland macerası da yine mevkiisinin en iyilerinden biri olmanın verdiği özgüvenle (15.5 sayı, 13.5 ribaund) gayet güzel geçti. Doğu’dan Batı’ya geldiği Portland’da Damian Lillard, CJ McCollum ve Carmelo Anthony gibi üç elit oyuncunun yanında hünerlerini gösterdi. Takımının play-off’a kalmasında etkin rol oynadı. 2015-2016’dan (Miami) sonra 2019-2020’de Portland ile de blok kralı oldu.
Pandemi sebebiyle geç başlayan ve normal sezon maç sayısı azaltılan 2020-2021 sezonunda, draft edildiği Sacramento Kings’e dönen Hassan Whiteside, artık benç oyuncusu olmuştu. 2.13’lük dev pivot, Kings ile bu sezon 9 maça çıktı fakat 13 Ocak’taki Portland maçında sol kalçasında yaşadığı sakatlık onu formasından uzaklaştırdı.
9 senenin ardından bu sezon başında 1 yıllık minimum sözleşme ile (2 milyon 320 bin dolar) tekrar Kings’e dönse de akıllarda hep Miami Heat performansıyla kalacak gibi görünüyor. Whiteside, NBA’de an itibariyle biraz gözden düşse de Kings yerine play-off iddiası olan bir takımda daha büyük işler yapabilmesi sanki hâlâ mümkün görünüyor. Modern basketbolda boyalı alanın en iyi savunmacılarından olan ve 5 sezon boyunca Miami’deki performansı ile akıllarda önemli bir yer edinen Whiteside için şimdilik işler istediği gibi gitmediği kesin.
HASSAN WHITESIDE
Doğum tarihi: 13 Haziran 1989
Ülkesi: ABD
Pozisyon: Pivot
NBA KARİYERİ
2010-12 Sacramento Kings
2014 Memphis Grizzlies
2014-19 Miami Heat
2019-20 Portland Trail Blazers
2020- Sacramento Kings